Apraksts

Apgāds Zvaigzne ABC izdot sēriju “Latvijas kulinārais mantojums”, kurā apkopota latviešu kulinārijas māksla jau no pagājušā gadsimta sākuma un, kas joprojām ir svarīga arī mūsu kultūras sastāvdaļa.
Visās sērijas grāmatās tiek saglabāts sulīgais, vecmodīgais valodas stils.

“Šo grāmatu nu esmu nolēmusi Jums, cienījamās tautietes sniegt kā derīgu palīgu pie ēdienu sagatavošanas. Viņā Jūs atradīsiet bagātīgā izvēlē gan vienkāršu, jau pazīstamu, gan arī smalku jaunmodes ēdienu un dzērienu receptes, kuras ir saliktas īsi un saprotami, un, cik iespējams, bez lieliem izdevumiem no tirgotavas.
Receptes pa lielākai daļai ir iepriekš izmēģinātas, un pēc viņām gatavotie ēdieni un dzērieni par gardiem un derīgiem atrasti.
Gandrīz visas receptes sastādītas priekš 6 personām, tāpēc saimniecei nenāksies grūti iekārtot ēdienu pēc savas katrreizējās vajadzības.”
Jūsu Melanija

Lai Jūs nemulsina šī jaukā, vecmodīgā valoda, kuru esam centušies saglabāt tādu, kādu to lietoja Melanija − šīs grāmatas autore − tālajā 1904. gadā.

Ko šodien gatavosim?
Ētiķī ietaisītas siļķes ar majonēzes zosti
Befstiķi no brieža gaļas
Kafejas želē ar klāro aveņu zafti
Viltoto zaķi
Zosu rolādi
Ceptus nēģus
Kaltētas baravikas
Gaļas pastēti
Štovētus spinātus
Rozā putas
Bērzu sulas
Knapsieru
Mājas mandeļkūkas

Iesaki draugiem