Apraksts

Apgāds Zvaigzne ABC izdot sēriju “Latvijas kulinārais mantojums”, kurā apkopota latviešu kulinārijas māksla jau no pagājušā gadsimta sākuma un, kas joprojām ir svarīga arī mūsu kultūras sastāvdaļa.

Visās sērijas grāmatās tiek saglabāts sulīgais, vecmodīgais valodas stils. Patīkams un noderīgs sīkums – katrā grāmatā ielikta grāmatzīme ar tilpuma un masas attiecībām un senajās pavārgrāmatās minētajām mērvienībām.

Pavāru grāmata “Veģetārais galds” ir pārpublicēts 1935. gada izdevums.
Pavārgrāmatā ietvertas mājturības praktikantes Emīlijas Ogas izvēlētās 417 veģetāro ēdienu receptes, kas ir aktuālas arī mūsdienās.
Tās atlasot, autore ir vadījusies pēc, viņasprāt, nozīmīgām pamatnostādnēm.
Lūk, dažas no tām:
Vitamīniem jābūt cilvēku galvenajai barībai.
Dzīvībai un atjaunošanai organismam nepieciešami zināmi minerāļi ar noteiktām enerģijas īpašībām, kuras var dot tikai saulainē dzīvojošais stāds.
Jo barību ilgāki vāra, jo sliktāka kļūst tās iedarbība. Tikai pateicoties rijībai, ierašām un pastāvīgai dabiskai garšas maldināšanai, cilvēki nākuši pie maldīgā uzskata, ka vārītā barība garšīgāka: jo tā stiprāki kairina novājinātos orgānus, to var aprīt bez liekām pūlēm.

Iesaki draugiem