Apraksts

Apgāds Zvaigzne ABC izdot sēriju “Latvijas kulinārais mantojums”, kurā apkopota latviešu kulinārijas māksla jau no pagājušā gadsimta sākuma un, kas joprojām ir svarīga arī mūsu kultūras sastāvdaļa.

Visās sērijas grāmatās tiek saglabāts sulīgais, vecmodīgais valodas stils. Patīkams un noderīgs sīkums – katrā grāmatā ielikta grāmatzīme ar tilpuma un masas attiecībām un senajās pavārgrāmatās minētajām mērvienībām.

Grāmatā “Praktiskā veģetārā virtuve” (sagatavota pēc 1932. g. izdevuma) ir lietderīgi padomi un praktiski aizrādījumi dažādu veģetāru un diētisku ēdienu pagatavošanā. Zaļbarība. Dažādi salāti. Veģetāriešu kalendārs un galda kartes visam gadam.

Lasiet un uzziniet, kā veģetārisms tika cildināts pagājušā gadsimta sākumā, kādas slimības spēj novērst prasmīgi pagatavota augu barība un kā veģetārisma principi veicina valsts tautsaimniecības attīstību! Kad esat guvuši pārliecību par veģetārisma priekšrocībām, ķerieties pie praktiskiem darbiem – gatavojiet dārzeņu zupas, pudiņus, cepešus un dažādus saldēdienus! Lai maltīšu plānošana nesagādātu grūtības, smelieties idejas no veģetāriešu galda kartēm! Un, ja nezināt, kā izskatās ķerbeļi vai olu augi, vai kārtīga veģetārieša pusdienu galda klājums, vērīgi izpētiet smalkos zīmējumus un senās fotogrāfijas!

Iesaki draugiem