Apraksts

Apgāds Zvaigzne ABC uzsāk izdot sēriju “Latvijas kulinārais mantojums”, kurā apkopota latviešu kulinārijas māksla jau no pagājušā gadsimta sākuma un, kas joprojām ir svarīga arī mūsu kultūras sastāvdaļa.
Visās sērijas grāmatās tiek saglabāts sulīgais, vecmodīgais valodas stils.

Pēc 1905. gada pirmpublicējuma sagatavotā Praktiskā pavārgrāmata ar 1745 receptēm ir īsta sava laika pavārmākslas enciklopēdija, kurā atradīsiet
• dažādu barības līdzekļu uzturvērtības un sagremošanas tabulas;
• padomus virtuves lietās un virtuves ierīkojuma aprakstus;
• pamācības, kā galds servējams un ēdieni garnējami;
• nodaļas „Kas jāzina ikvienai namamātei” un „Gatavošanās viesībām”;
• virtuves kalendāru un ēdienu karti visam gadam;
• teju divus tūkstošus mūsdienās piemirstu gardu ēdienu recepšu;
• pavārmākslas skaidrojošo vārdnīcu.

Lasītāju pārsteigs tas, cik mūsdienīga ir šī grāmata – tiklab ieteikumi ekoloģiski audzētu produktu izvēlē, kā padomi taupīgai saimniecei joprojām ir aktuāli un izmantojami arī 21. gadsimta virtuvē.

Šī būs lieliska dāvana katrai jaunajai saimniecei!

Publikācijas

Iesaki draugiem