Apraksts

Slavenās veģetārā uztura piekritējas Doras Švīkules grāmatā ietverts ne tikai liels klāsts veģetāru pusdienu un vakariņu ēdienu aprakstu, bet arī 82 brokastu un saldo ēdienu receptes no ķirbjiem, āboliem, bumbieriem, plūmēm, citroniem, ērkšķogām u.c.
Izdevumā uzzināsiet, kā garšīgi pagatavot veģetārus pudiņus, krēmus, receņus, biezputras, dažādus dzērienus, zupas, mērces, salātus, biezeņus, arī pildītus dārzeņus.
Grāmata sagatavota pēc 1928. gada izdevuma, lielā mērā saglabājot tālaika valodas īpatnības.

Švīkule Dora, dzim. Bumbiere (1886. g. 22. VIII [pēc citiem datiem 1884. g. 17. VIII] Oktē – 1974. g. 12. V Šveicē); dabas zinātniece, fizioterapeite. Beigusi augstāko meiteņu skolu Talsos, studējusi Varšavas universitātē medicīnu un 1917. g. beigusi Maskavā Saņavska universitātē dabas zinību fakultāti. Atgriezusies Latvijā, strādājusi IM Skolu muzejā, 1923.–1925. g. studējusi Tērbatas universitātē medicīnas un fizioloģijas nodaļā, 1927. g. beigusi Cīrihes universitātes Fizioterapisko institūtu un Rīgā dibinājusi Fizikālo Terapijas institūtu. Latvijā publicējusi 37 grāmatas – Zaļbarības ēdieni, Ievads zooloģijā, Hormonu nozīme, Veselības un ilga mūža noslēpums u.c., daudz referējusi. 1944. g. devusies uz Vāciju un Eslingenā savas zināšanas veltījusi atbrīvoto latviešu leģionāru aprūpei; iesaukta par “leģionāru eņģeli”. 1951. g. pārcēlusies uz Šveici, darbojusies Cīrihes Arbeiter-Hilfswerk organizācijā.

Iesaki draugiem