Apraksts

Filmu studijas “Deviņi” veidotais dokumentālais cikls “Rakstnieks tuvplānā”, kura režisore ir Ināra Kolmane, portretē Latvijas rakstniecības spilgtākos pārstāvjus. Viņu stāstījumā atklājas ne tikai paša rakstnieka personība, bet arī attiecīgā laikmeta iezīmes. Šie videomateriāli ir noderīgi un saistoši darbam literatūras stundās skolā un lekcijās augstākajās mācību iestādēs, kā arī ikvienam literatūras interesentam.

Rakstnieks un literatūrkritiķis Guntis Berelis (1961) publicējas kopš 1986. gada. Viņš sarakstījis septiņas grāmatas, vairāk nekā 600 rakstus un esejas par literatūru, kā arī priekšvārdus un pēcvārdus daudzām grāmatām, piedalījies dokumentālā cikla “Rakstnieks tuvplānā” veidošanā. Interneta vietnē berelis.wordpress.com izveidots emuārs “Guntis Berelis vērtē: raksti par literatūru”, kurā ievietotas intervijas ar literātiem, raksti un recenzijas.

“Es neesmu atklājis, kas ir literatūra. Visticamāk, esmu atklājis, ka to nevar noskaidrot. Un tur jau ir tas āķis. Tur jau ir tas kaifs, kāpēc ar literatūru tik patīkami krāmēties.”
(Guntis Berelis)

Iesaki draugiem