Apraksts

Mācību līdzeklis “Teātra māksla 4.–6. klasei” piedāvā skolēniem apgūt mācību priekšmetu “Teātra māksla”. Tajā ietverti trīs temati – “Etīde”, “Runa”, “Pretstati” – un vairāk nekā 100 dažādi vingrinājumi šo tematu apguvei. Krājumā sniegti arī ieteikumi skolotājam, kā veiksmīgāk strādāt ar piedāvāto mācību līdzekli.

4. klasē iekļauti uzdevumi, kuri skolēnam palīdzēs labāk saprast, kas ir teātris un kā tas darbojas, kā rīkoties uz skatuves, radot vienkāršus priekšnesumus. 5. klasē vislielākā uzmanība tiek pievērsta tam, kā pamudināt skolēnu runāt un kustēties saprotami un mērķtiecīgi. 6. klasē pievērsta uzmanība tam, kā skolēni skolotāja vadībā iestudēs savu pirmo iestudējumu.

Mācību līdzeklis skolēnam palīdzēs gūt nozīmīgu teātra pieredzi un iepazīt šīs mākslas brīnumaino pasauli; noskaidrot, kā darboties uz skatuves un ar kustībām raksturot dažādus personāžus; atklāt, kā citu priekšā izpaust emocijas, radot savus priekšnesumus jeb etīdes; uzzināt, kā runāt mērķtiecīgi un saprotami; gūt iemaņas lugas fragmentu, personāžu un lomu pētīšanā; radīt pārliecinošu priekšnesumu, atklāt tajā savas sajūtas, izjūtas un domas.

Autors stāsta par mācību līdzekli

Iesaki draugiem