Apraksts

Pārbaudi savas fizikas zināšanas tiešsaistē, izmantojot datoru, planšetdatoru vai viedtālruni! Materiāls “Vielu siltuma īpašības” ir paredzēts izmantošanai tiešsaistes platformā Māconis. Lai uzzinātu vairāk par šo platformu, klikšķini šeit!

Materiāls atbilst valsts vispārējās vidējās izglītības standartam (MK noteikumi Nr. 416).

Izpildot tiešsaistes mācību materiālā “Vielu siltuma īpašības” iekļautos testus, var nostiprināt zināšanas par šādiem tematiem: “Agregātstāvokļa maiņa”, “Agregātstāvokļa maiņas grafiskais attēlojums”, “Virsmas spraiguma spēks”, “Gaisa mitrums”, “Termiskā izplešanās”. Materiālā ir arī viens kopsavilkuma tests pašpārbaudei, kurš satur 10 nejauši izvēlētus jautājumus no visiem šajā tematā iekļautajiem testiem.

Austris Cābelis ir viens no Latvijas centralizēto eksāmenu fizikā veidotājiem, bet Loreta Juškaite ir RTU sagatavošanas kursu fizikā vadītāja – kopīgi autori izveidojuši apjomīgu tiešsaistes testu krājumu fizikā vidusskolēniem un augstskolu reflektantiem, kas apkopots sērijā “Tiešsaistes testi fizikā 11. klasei”. Šīs sērijas materiālus var izmantot gan individuāli, gan mācību darbā klasē. Katram 11. klases kursā apskatītajam tematam atbilst atsevišķs sērijas “Tiešsaistes testi fizikā 11. klasei” materiāls.

Sērijā vēl pieejami šādi materiāli.
I Gāzu likumi
II Siltums un darbs
IV Elektrostatika
V Līdzstrāva
VI Elektromagnētisms

Sistēmas prasības
Datoriem: Apple Safari jaunākā un iepriekšējā versija; Google Chrome jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Mozilla Firefox jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Microsoft Edge jaunākā un iepriekšējā versija.
Planšetdatoriem un viedtālruņiem: Apple iOS jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Safari vai Google Chrome; Android jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Google Chrome; Windows jaunākā un iepriekšējā operētājsistēmas versija ar pārlūku Google Chrome. Ļoti maziem ekrāniem (mazākiem par 360px platumā) var būt problēmas ar pareizu satura attēlošanu.
Sīkdatnēm jābūt atļautām

Iesaki draugiem