Apraksts

Jū Nesbē (Jo Nesbø, dz. 1960) ģeniālā romānu sērija par izmeklētāju Hariju Holu izskan. “Policija” ir noslēdzošais darbs – un jūs taču vēlaties uzzināt, kas notika?

VIŅŠ IR KOMĀ. VIŅU APSARGĀ STINGRĀK NEKĀ PREZIDENTU.

Kāds nogalina policistus iepriekš neatklātu noziegumu vietās. Policistus, kas pirms daudziem gadiem piedalījušies slepkavību izmeklēšanā. Viņi mirst mocekļu nāvē, cits pēc cita, mediju reakcija – histēriska, bet nav neviena, kurš spētu ielūkoties sērijveida slepkavas labirintam līdzīgajā prātā...

IR DAUDZI, KAS VĒLĒTOS, LAI VIŅŠ AIZMIEG UZ MŪŽU.

Bet varbūt kāds tikai tēlo sērijveida slepkavu? Un nonāvētie policisti ir daļiņa no kāda slepena, baisa plāna, kuru radījis īsts noziedzīgās pasaules ģēnijs? Kas notiks tālāk?

IESPĒJAMS, KAUT KUR IR VĒL KĀDS, KURŠ VARĒTU ATKLĀT NOSLĒPUMU...

Daudzus gadus detektīvs Harijs Hols ir bijis ikvienas nozīmīgākās Oslo kriminālizmeklēšanas centrā. Viņa izcilās prāta spējas palīdzējušas glābt neskaitāmu cilvēku dzīvību. Tomēr šobrīd, kad apdraudēti ir Harija vistuvākie, viņš nespēj aizsargāt nevienu... Arī sevi ne...

No norvēģu valodas tulkojis Ilmars Briška.


Mans beidzamo gadu atklājums detektīvžanrā ir skarbie skandināvi, bet jo īpaši Jū Nesbē – ne tikai izcili savērpto intrigu, bet arī lakoniskā, vietām tieši primitīvā stila dēļ. Un pēdējais skandināvu mačo, izmeklētājs Harijs Hols, pievilcības reitingos ir nākamais aiz dižā brita Šerloka Holmsa.
Anna Peipiņa, Annas Psiholoģija

Jū Nesbē ir izbijis rokmūziķis un futbola cienītājs, skaidrs, ka no viņa nav gaidāmas nekādas maigās harmonijas, tomēr mūziķiem raksturīgā prasme izvēlēties pareizo ritmu un uzturēt to savos romānos viņam noteikti piemīt.
Arno Jundze, nra.lv

Galvenais izmeklētājs izrāda ne tikai pārcilvēciskas domāšanas un risināšanas spējas, bet arī prātam gluži neaptveramus fiziskās izturības parametrus. Paralēli tam visam mīlestība, naids un tik stindzinošas šausmas, ka lasot nudien saceļas mati uz skausta (protams, ja vien ir iztēle).
Dace Rukšāne, Lilita

Patīkama, vīrišķīgi tieša valoda, spraigs sižets un briesmīgas slepkavības, kuru motīvs bieži slēpjas bērnībā un ģimenē. Grāmatas biezas, bet pat krimiķu pretinieki atzīst, ka tās izlasījuši vienā rāvienā. Interesanti, ka izmeklētājs Harijs Hols šķiet pievilcīgs ar visu savu alkohola atkarību – viņa personīgās dzīves cīņas un mīlestības līkloči piešķir grāmatām otru aizraujošu līniju līdztekus izmeklēšanai.
Ieva

Iesaki draugiem