Dabaszinātņu mācību joma. Dabaszinības

2020-05-25

Dabaszinības

Dace Markota, Gunta Šustere. Mana pirmā enciklopēdija LATVIJA stāsta par mūsu valsti, tās vēsturi, dabu, cilvēkiem, novadiem un pilsētām. Grāmata bagātīgi ilustrēta ar attēliem un kartēm.
Dace Markota, Gunta Šustere. Atlants bērniem LATVIJA ar 24 mūsu valsts kartēm, 5 dabas kartēm, 6 kultūrvēsturisko novadu un 9 lielo pilsētu kartēm, kā arī Eiropas karti un Baltijas valstu karti.
Andris Rudovics, Gints Tenbergs. Mazā ģeogrāfijas enciklopēdija LATVIJA ar bagātīgu ilustratīvo materiālu, kartēm un interesantiem faktiem par mūsu zemi.

Kamilla de la Bedojēra, Džeina Ņūlenda. Mana pirmā dabas grāmata par augiem un dzīvniekiem . (Šī laba arī bērnudārzniekiem, gatavojoties skolai.)
Brīnišķīgi ilustrētajās 4 sērijas Dzīvnieki dabā darbošanās grāmatiņās bērnudārznieki un pirmklasnieki uzzinās, ko zvēri un putni dara rudenī un pavasarī, kur viņi dzīvo ziemā un kā pavada vasaru.
Dzīvnieki dabā. Pavasaris
Dzīvnieki dabā. Vasara
Dzīvnieki dabā. Rudens
Dzīvnieki dabā. Ziema
Četras jaukas sērijas Iepazīsti! grāmatas ar uzlīmēm ir lielisks pirmo zināšanu avots.
Iepazīsti! Lauku sēta
Iepazīsti! Putni dārzā
Iepazīsti! Dzīvnieki dārzā
Iepazīsti! Koki
Dārza putnu mazā dziesmu grāmata un Meža putnu mazā dziesmu grāmata ienesīs mājās meža skaņas un iemācīs atpazīt putnu radītās skaņas.

Dabas detektīvs. Mežā un pļavā ar 207 uzlīmēm
Dabas detektīvs. Zoodārzā un parkā ar 209 uzlīmēm

Sērijas Latvijas dabas pētnieks burtnīcas ir labs palīgs dabaszinību apguvei skolā: Mežā; Koki; Pļavā; Dzīvnieki; Putni

Čezs Pikthols, Dominiks Cvemmers. Pasaules atlants kāpēcīšiem (B-897) ar interesantiem faktiem, kartēm un attēliem.

Enciklopēdija bērniem (B-874). Universāla enciklopēdija par Visumu, Zemes procesiem, dzīvnieku un augu valsti, cilvēka ķermeni, sabiedrību un tās vēsturi, zinātni. Pasaules un kontinentu kartes, valstu karogi, dažādi fakti.
Pirmā enciklopēdija (B-847) par planētu Zeme un Visumu, par kontinentiem un valstīm, augiem, dzīvniekiem un cilvēku, par enerģiju, gaismu un krāsu, skaņu, spēku un kustību.
Pirmā kosmosa enciklopēdija
Pirmā ģeogrāfijas enciklopēdija

Jaunais zinātnieks ar vairāk nekā 30 aizraujošiem dabaszinātņu eksperimentiem un aprīkojuma komplektu to veikšanai.
Jaunais inženieris , fakti, eksperimenti, projekti par materiāliem, konstrukcijām, mehānismiem, enerģiju, pārvietošanos.
Izpēti, eksperimentē un atklāj zinātni. Grāmata ne tikai palīdzēs izzināt zinātnes pasauli, bet arī piedāvā izpildīt uzdevumus un veikt eksperimentus. (Palikuši tikai 12 eks.)

Divas aizraujošas Kāpēcīša enciklopēdijas ar komiskiem zīmējumiem
Izabella Fužēra. Pastāsti, kāpēc! Vairāk nekā 180 jautājumi par vēsturi, dabu, cilvēka ķermeni, dzīvniekiem, sadzīvi un Visumu. Arī viktorīnas un uzdevumi.
Valentīns Vertē. Vai tiešām? Grāmatā apkopotas atbildes uz vairāk nekā 200 jautājumiem, kas sniedz pārtsteidzošu informāciju par pasauli ap mums, zinātni un tehnoloģijām, dabu, sportu un izklaidi.

101 aktivitāte brīvā dabā ar visdažādākajiem uzdevumiem, piemēram, aprēķināt, cik tālu ir negaiss, vai maisiņā audzēt zemenes, kā arī daudz ko citu.
Nīls Ardlejs. 101 lielisks dabaszinību eksperiments (E-1161)
365 dabaszinību eksperimenti (B-822)
365 izzinošas aktivitātes dabā, kas tev jāizmēģina (B-832)

100 veidi, kā tu vari palīdzēt Zemei ar praktiskiem padomiem un aktīvu darbošanos dabas un vides aizsardzībā.

Džons Ferndons, Robs Bītijs. Iepazīsti lietas! Grāmata aizraujoši iepazīstina ar tehnoloģijām – dažādu mehānismu uzbūvi un darbību, daudzām ikdienā lietojamām ierīcēm.
Izzini lietu darbību!
Izzini planētu Zeme!
Izzini laikapstākļus un klimatu
Izzini savu ķermeni!
Kas ir cilvēka ķermenī?

500 jautājumi un atbildes par dzīvniekiem

Meitenēm brīvajiem brīžiem un Zēniem brīvajiem brīžiem ar spēlēm, mīklām, uzdevumiem un aktivitātēm zināšanu un iemaņu pārbaudei un nostiprināšanai.

Piedzīvojumu sērijā 4 jaunas grāmatiņas – lai atrisinātu tajās aprakstītos pārbaudījumus un izkļūtu no piedzīvojumiem, nepieciešamas zināšanas eksaktajās zinātnēs.
Piedzīvojumu astronomija: Pazudis kosmosā
Piedzīvojumu fizika: Šausmu atrakcijas
Piedzīvojumu ķīmija: Slepenā formula
Piedzīvojumu bioloģija: Amazones džungļos

Iesaki draugiem