Apraksts

Ikviens pazīst kādu, kuru medicīna sausi un bezkaislīgi dēvē par atkarīgo. Smēķētāji, alkoholiķi un narkomāni ir atkarīgi no kādas psihoaktīvas vielas, bet pastāv arī “modernāki” atkarības veidi: darbaholisms, atkarība no azartspēlēm, seksa, ēdiena, iepirkšanās, jaunākajām tehnoloģijām... Lai gan dažas atkarības tiek uzskatītas par sociāli vairāk pieņemamām, to būtība ir viena un tā pati: tās degradē atkarīgā cilvēka domāšanu, padarot pašapmānu par viņa ikdienas sabiedroto.

Kāpēc atkarīgie mēdz atkal un atkal krist vienā un tajā pašā bedrē? Un vai uzveikt atkarību vispār ir iespējams?

Dr. Ābrahams Tverskis grāmatā “Atkarīgo domāšana” atbild: jā. Pirmais solis ir problēmas apzināšanās, un tad – darbs ar sevi. Šīs grāmatas autora mērķis ir palīdzēt atkarīgajiem un līdzatkarīgajiem izprast savu izkropļoto domāšanas veidu un to mainīt, lai kļūtu par iekšēji un ārēji brīviem cilvēkiem.

Izcila grāmata gan profesionāļiem, gan ikvienam, kurš vēlas iepazīt atkarīgo domāšanas veida lamatas un no tām izvairīties.

"Šī grāmata būs noderīga ļoti plašam lasītāju lokam. Nešaubos, ka daudzi tajā atpazīs sevi un savus mīļos pat vairākās paaudzēs. Dr. Ābrahama Dž. Tverska grāmata būs labs palīgs ikvienam, kam pietiek drosmes godīgai sarunai ar sevi, ja vien realitātes noliegšanas mehānisms nav kļuvis tik spēcīgs, ka pārmaiņas, kas ved uz veselumu, vairs nav iespējamas."
Ināra Vārpa, psihoterapeite un narkoloģe

Dr. Tverskis ir rabīns, psihiatrs un psihoaktīvo vielu izraisīto atkarību konsultants, sarakstījis daudzus zinātniskus rakstus un vairāk nekā 60 grāmatu. Starptautiska autoritāte psihoaktīvo vielu atkarību jautājumos, dibinājis vienu no labākajiem atkarību rehabilitācijas centriem Amerikā.

Iesaki draugiem