Apraksts

“Mēs dzīvojam atkarību laikmetā. Šī problēma ir sasniegusi epidēmijas apmērus un ir tik visaptveroša, ka, iespējams, pat nenojaut – arī tu esi atkarīgs. Kādi ir tavi neveselīgie ieradumi un pieķeršanās? Varbūt neapzināti esi atkarīgs no ēdiena, vai neveselīgām attiecībām? No darba, kas nesniedz gandarījumu, vai trulas bakstīšanās telefonā?

Neesmu šo grāmatu sarakstījis tāpēc, ka būtu labāks par tevi. Tieši pretēji – tāpēc, ka ar mani ir vēl ļaunāk. Es esmu atkarīgais. Esmu atkarīgs no narkotikām, alkohola, seksa, naudas, mīlestības un slavas.

Es ticu, ka 12 soļu programma un tajā ietvertā filozofija ir risinājums, lai pārvarētu nepatiku pret dzīvi un nāvi. Tā piemērota ikvienam, kuram ir dūša un pauti strādāt ar sevi. Esmu redzējis, kā tā palīdz cilvēkiem ar atkarībām no narkotikām, seksa, attiecībām, ēdiena, darba, smēķēšanas, alkohola, tehnoloģijām, pornogrāfijas, mantu krāšanas, azartspēlēm, no jebkā. 12 soļu programma izglāba manu dzīvi un var mainīt arī tavējo, tāpēc, ka instinkts, kas izraisa šīs tieksmes, ir universāls.”

Rasels Brends (Russell Edward Brand), britu komiķis, aktieris, dziedātājs, rakstnieks, radio un TV raidījumu vadītājs, politisko notikumu komentētājs un garīgās veselības un narkomānu rehabilitācijas aktīvists.

No angļu valodas tulkojuši Aivars Madris un Mārtiņš Zelmenis.

Iesaki draugiem