Apraksts


“Otrādi apgrieztais vīrs” ir otrā grāmata par Žanu Batistu Adamsbergu – vienu no interesantākajiem izmeklētājiem mūsdienu kriminālromānos.

Francijas Alpos notiek kaut kas biedējošs – aizvien biežāk dažādās apdzīvotās vietās tiek atrastas aitas ar saplosītu kaklu. Šķiet, vainojams ir vilks, tomēr, pēc visa spriežot, tam jābūt nedabiski lielam un spēcīgam.

Atdzimst māņticība, izplatās baumas: tas nav dzīvnieks, tas ir vilkacis...

Kad kūtī tiek atrasta aitu audzētāja Suzanne, kura nogalināta līdzīgā veidā, baumas pārtop kolektīvā panikā. Viņas draugi, vēloties noskaidrot, kas īsti notiek, kā arī atrast vainīgo, vēršas pēc palīdzības pie izmeklētāja Adamsberga.

Freda Vargasa ir franču rakstniece, vēsturniece un arheoloģe. Viņas sarakstītās grāmatas ir tulkotas 45 valodās un pārdotas vairākos miljonos eksemplāru. Rakstniece trīs reizes ir saņēmusi Kriminālromānu rakstnieku asociācijas starptautisko dunča balvu (International Dagger Award), kas tiek piešķirta par labāko tulkoto kriminālromānu. Pirmoreiz šo balvu viņa saņēma 1991. gadā par darbu “Zilo apļu vīrs”.

No franču valodas tulkojusi Ilze Fogele.

Komisārs Adamsbergs, šķiet, ir visinteresantākais un saistošākais franču detektīvs, kopš Megrē.
Scotland on Sunday

Poētisks, oriģināls un liegi ievelkošs kriminālromāns. Fredas Vargasas prozu raksturo neierasts izmanīgums un rūgtens humors. Unikāla autora balss!
Guardian

Neapstrīdami – meistardarbs! “Otrādi apgrieztais vīrs”, mūsuprāt, ir gada labākais kriminālromāns.
Toronto Globe & Mail

Augstas raudzes darbs – spēcīgi, daudzšķautņaini un oriģināli tēli un izteiksmīgs, inteliģents vēstījums.
Herald

“Otrādi apgrieztais vīrs” ir diezgan neparasts kriminālromāns par noziegumu lauku apvidū, un tā galvenie varoņi pārvietojas ar kravas auto, kas turklāt smako pēc aitām un lanolīna. Tomēr šie galvenie varoņi ir patiesi neaizmirstami tēli, kas viegli iekaro lasītāja simpātijas. Viņu savstarpējā mijiedarbība brīžiem izbrīna, brīžiem – uzjautrina, un sižeta līnija ir vienkārši izcila!
Eurocrime.co.uk

Iesaki draugiem