Apraksts

Pārbaudi savas fizikas zināšanas tiešsaistē, izmantojot datoru, planšetdatoru vai viedtālruni!

Šis materiāls ir paredzēts izmantošanai tiešsaistes platformā Māconis. Lai uzzinātu vairāk par šo platformu, klikšķini šeit!

Materiāls atbilst valsts vispārējās vidējās izglītības standartam (MK noteikumi Nr. 416).

Viens no Latvijas centralizēto eksāmenu fizikā veidotājiem Austris Cābelis un ilggadējā RTU sagatavošanās kursu fizikā vadītāja Loreta Juškaite izveidojuši apjomīgu testu krājumu fizikā vidusskolēniem un augstskolu reflektantiem, kas apkopots materiālā “Tiešsaistes testi fizikā 12. klasei. Komplekts”.

Materiālā ir septiņi tematiski testu krājumi un testu izlase.
I Maiņstrāva
II Elektromagnētiskie viļņi
III Ģeometriskā optika
IV Viļņu optika
V Atoms un atoma kodols
VI Fotoefekts un spektri
VII Pasaules uzbūve
VIII Testu izlase

Katrā tematiskajā krājumā iekļauts arī kopsavilkuma tests, kas satur 10 nejauši izvēlētus jautājumus no visiem šī krājuma testiem. Savukārt krājums “Testu izlase” sastāv no tematiskiem kopsavilkuma testiem, kur katrā ir 10 nejauši izvēlēti jautājumi no iepriekšējiem testu krājumiem. Krājums "Testu izlase" ir piemērots zināšanu diagnostikai par visu 12. klases fizikas kursu.

Pēc katra jautājuma testā lietotājs saņem informāciju par pareizu vai nepareizu atbildi un norādi uz to, kura atbilde ir pareizā. Katru testu iespējams atstatīt un pildīt vēlreiz. Ja materiāls tiek izmantots skolotāja vadībā, skolotājs var sekot līdzi skolēna veikumam, aplūkot skolēna atbildes un novērtēt tās.

Šo materiālu priekšrocība – iespēja mācīties jebkurā vietā, kur pieejams internets. Izmanto to!

Septiņus tematiskos testu krājumus iespējams iegādāties arī atsevišķi.

Sistēmas prasības
Datoriem: Apple Safari jaunākā un iepriekšējā versija; Google Chrome jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Mozilla Firefox jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Microsoft Edge jaunākā un iepriekšējā versija.
Planšetdatoriem un viedtālruņiem: Apple iOS jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Safari vai Google Chrome; Android jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Google Chrome; Windows jaunākā un iepriekšējā operētājsistēmas versija ar pārlūku Google Chrome. Ļoti maziem ekrāniem (mazākiem par 360px platumā) var būt problēmas ar pareizu satura attēlošanu.
Sīkdatnēm jābūt atļautām.

Iesaki draugiem