Novērtējiet – izcila grāmata

2015-12-02

“Īsts džentlmenis ir vīrietis, kura garderobē nekas nav nejaušs,” apgalvo Bernhards Recels, grāmatas “Džentlmenis. Rokasgrāmata elegantam vīrietim” autors, uzsākot ceļojumu vīriešu klasiskās modes pasaulē. Atraisīt sevī džentlmeni var ikviens, ja izvēlas īsto padomdevēju!

Ar šo grāmatu aizsākas izzinoša ekskursija īstena džentlmeņa dzīvesveidā un vīriešu garderobes smalkumos. Kādam jābūt apģērbam birojā, un kas jāvelk brīvdienās, kurus apavus un aksesuārus ieteicams izvēlēties pie tā vai cita uzvalka? Autors iepazīstina arī ar smokingu un tā valkāšanas tradīcijām, sniedz ieskatu visai pieticīgajā vīriešu mājas tērpa – zīda halāta – vēsturē un pastāsta, kādam jābūt ideālam skūšanās procesam. Un arī tas vēl nav viss – te var uzzināt, kādas ir elegantas vīriešu cepures un kur tās valkāt, kā pareizi izvēlēties un sasiet kaklasaiti, kādus smaržūdeņus un parfīmus lietot, kādas kurpes apaut, ar ko atšķiras dārgi apavi no lētiem un kā izvēlēties ideālu kreklu, aproču pogas vai bikšu jostu. Savukārt, esot Londonā, Parīzē vai Romā un zinot, kuros veikalos iepērkas un kurās darbnīcās uzvalkus šuj ievērojamākie valstsvīri, politiķi, biznesmeņi, mākslinieki, aktieri un citas slavenības, var mēģināt izbaudīt iespēju tajos iegriezties, izbaudīt to gaisotni, iztēloties, ka tik tikko te ir pabijis princis Čārlzs, un varbūt pat kaut ko pasūtīt vai iegādāties.



Grāmata “Džentlmenis. Rokasgrāmata elegantam vīrietim” ikvienam palīdzēs kļūt par lietpratēju modes jautājumos un pierādīt savu labo gaumi. Šis lieliskais izdevums, kas tulkots 20 valodās, noderēs gan stilistiem, dizaineriem un modes māksliniekiem, gan vīriešiem, kuri vienmēr vēlas būt eleganti un stilīgi. Tā ir labākā dāvana tiem, kuri uzskata, ka klasika būs modē vienmēr, un ir pārliecināti, ka īstam džentlmenim nekas nav mazsvarīgs. Tā kā Bernharda Recela grāmata ir veltīta klasiskajai modei, tā būs aktuāla vēl daudzas desmitgades.

Bernhards Recels ir atzīts vīriešu klasiskās modes eksperts. Dizainers un žurnālists, strādājis reklāmas aģentūrās Hamburgā un Frankfurtē, kā arī privātā TV kompānijā darbojies kā scenārists un redaktors. Vairāku grāmatu autors, žurnālists. Recela galvenā tēma – klasiskais vīriešu apģērbs.

Tulkojusi Anžela Šuvajeva.

Iesaki draugiem