Raidījums "Dzīvīte", 2014. gada 4. decembris

2014-12-04

Šoreiz ļoti garšīgs raidījums, jo viesojamies Pure Chocolate izveidotajā "Šokolādes muzejā".

25. novembrī Pure Chocolate izveidotajā “Šokolādes muzejā” notika grāmatas “Lielā pasaku grāmata. Latviešu tautas pasakas un teikas” atvēršanas svētki. Radot un baudot šokolādes trifeles, apmeklētāji varēja aplūkot arī Agijas Stakas zīmējumu izstādi un lasīt pirmās pasakas no krāšņā izdevuma!

“Lielā pasaku grāmata” ir grezns, krāsains izdevums, kurā apkopotas visdažādākās latviešu tautas pasakas un teikas. Tajā var sastapties ar viltīgo lapsu un biklo zaķīti, lēnīgo lāci un stūrgalvīgo vilcēnu. Grāmatā sadzīvo vīzdegune princese un lādzīgs ganuzēns, ātrsirdīgs kungs un atjautīgs kalpa puisis. Krāšņajās lappusēs atdzīvojas lidojošie ezeri un mantu sargā ugunīgi naudas pūķi, turpat var izstaigāt slepenas pazemes ejas un atrast nogrimušas pilis.

Daudzveidīgās pasakas un teikas ilustrējusi populārā māksliniece Agija Staka . Katrs grāmatas atvērums ir košs, asprātīgs, latvisks, smalkās detaļās izstrādāts mākslas darbs. Kur vēl citur apskatīt lapsu Bārtas tautastērpā, Dieviņu puķēm piebērtā pļavā un vērot, kā circenis bērniem kaula zobus kaļ?

Karstākie jaunumi par Zvaigzne ABC grāmatām raidījumā "Dzīvīte" katru ceturtdienu plkst. 9:00 kanālā LNT.

Iesaki draugiem