E-grāmatu TOP 10, 2016. gada oktobris

2016-11-03

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā, abonēšanas vietnē Fabula un Apple iBooks veikalā.

Veļu mēnesis oktobris šķiet cītīgi centās mūs sagatavot ziemai - sarūpēja lietu, miglu, vēju un pirmās salnas. Mazie spociņi un raganiņas par spīti aukstumam apstaigāja kaimiņus un gan jokus izspēlēja, gan saldumus saņēma. Rudens puse jau pāri, lēnām tuvojas ziema, arī pirmais sniegs jau paspēja izrotāt ielas, ceļus, pļavas un mežus. Ko gan lasītāji īpaši iecienīja oktobrī?

Mēneša populārākā e-grāmata bijusi Annas Todas grāmatu sērijas “After” otrā daļa “Pēc mūsu strīda” . Stāsts par labo meiteni un slikto puisi turpinās. Pēc vētraina sākuma Tesa un Hārdins mēģina veidot normālas attiecības, vai tas viņiem izdosies? Vai Hārdins spēs mainīties mīlestības vārdā?

Teologa Dr.theol. Jura Rubeņa jaunākā grāmata “Viņa un Viņš” ieņem godpilno topa otro vietu. Šī grāmata ir koša, krāsaina un daudzpusīga - kā attiecības ar cilvēkiem. “Tāpēc grāmata rosina domāt par to, ko Cilvēks var sniegt Cilvēkam, draugs – draugam, vīrietis – sievietei un sieviete ─ vīrietim,” saka Ojārs Spārītis, LMA profesors un Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents.

Trešajā vietā ir visslavenākā mūsdienu spāņu autora Havjera Mariasa romāns “Tik balta sirds” . Stāsts aizsākas ar detektīva cienīgu intrigu – nedēļu pēc kāzām jaunā sieva Teresa ģimenes pusdienu laikā pieceļas no galda, ieiet vannasistabā un iešauj sev sirdī. Pēc daudziem gadiem Teresas atraitņa Ransa dēls Huans un viņa jaunā sieva cenšas noskaidrot šī notikuma iemeslus. Šis ir stāsts par sirdīm, kas ir baltas savā nezināšanā, bet pamazām iemanto krāsu, uzzinot to, ko nemaz nevēlas zināt.

Oktobra topa ceturtajā vietā atrodas Lūsindas Railijas jaunā grāmatu cikla “Septiņas māsas” otrā daļa “Vētru māsa. Alijas stāsts” . Šoreiz autore aizved lasītājus uz Norvēģiju un iepazīstina ar divām sievietēm, kuras dzīvojušas dažādos laikos, bet kuru dzīves nu savijušās aizkustinošā stāstā par ģimeni, mīlestību un piederību.

Topu turpina slavenā itāļu rakstnieka Alesandro Bariko netverami vieglais un caurspīdīgais romāns “Misters Gvins” par rakstnieku Džesperu Gvinu, kuru piepeši pārņem vēlēšanās pārstāt… Varbūt pārstāt rakstīt?

Sestajā vietā ierindojies Jū Nesbē trilleris “Dēls” , kas rūpīgii iedziļinās tādās sarežģītās tēmās kā grēks, atpestīšana, mīlestība un ļaunums. Šajā darbā valda augsta līmeņa spriedze un neierobežota brutalitāte. Iesakām visiem kriminālromānu un trilleru cienītājiem!

Pēc diviem mēnešiem prombūtnes topā atgriezies vēl viens trilleris - Paulas Hokinsas spraigais un aizraujošais darbs “Meitene vilcienā” . Romāns aizsākas kā mazliet garlaikotas sievietes stāsts par savu ikdienas ceļu vilcienā, taču ātri vien pārtop par trilleri ar vairākiem noslēpumiem un mirušajiem.

Šķiet, ka ne visi lasītāji bija paspējuši iepazīties ar Annas Todas pasaulslaveno bestselleru sēriju “After”, jo topa astotajā vietā nokļuvusi sērijas pirmā daļa “Pēc mūsu tikšanās” .

Devītais lasītākais darbs oktobrī ir franču rakstnieka Patrika Modiano nostaļģiskais romāns “Lai tu neapmaldies šajā apkārtnē” . Tā ir izcila grāmata par pusmūža vīra ceļu savu atmiņu pasaulē, mēģinot atcerēties kādas senas vasaras notikumus.

Oktobra topu noslēdz vēl viena Jū Nesbē e-grāmata. Tas ir kriminālromāns “Tarakāni” , kas topu nepamet jau ceturto mēnesi pēc kārtas. Nepārspejamais inspektors Harijs Hols dodas īpašā misijā, šoreiz noziegums aizvedīs viņu līdz pat Taizemei.

Apple iBooks oktobra lasītākās e-grāmatas bijušas Jū Nesbē kriminālromāns “Tarakāni” , šī paša autora trilleris “Dēls” un Annas Todas romāns “After. Pēc mūsu strīda” .

Oktobrī e-grāmatu abonēšanas servisa Fabula lasītākās e-grāmatas bijušas Čārlza Mārtina valdzinošais mīlestības romāns “Kalns starp mums” , Treisijas Gērvisas-Greivsas romāns “Uz salas” un Daces Judinas sērijas “Izmeklē Anna Elizabete” darbs “Ziemas blūzs” .

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Fabula.im

Apple iBooks

Septembra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem