E-grāmatu TOP 10, 2016. gada septembris

2016-10-04

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā, abonēšanas vietnē Fabula un Apple iBooks veikalā.

Ir aizvadīts pirmais rudens mēnesis. Vakaros aizvien agrāk kļūst tumšs, laukā jau mēdz apnicīgi līņāt lietus, un koki cītīgi pārkrāso savas lapas. Pienācis jaukākais grāmatu lasīšanas laiks, kad var ieritināties zem segas, iemalkot kaut ko siltu un ienirt kādā citā pasaulē, jo realitāte aiz loga vairs nav tik vilinoša kā vasarā.  Kā ierasts, mēs apkopojām jūsu iemīļotākos pagājušā mēneša darbus.

Populārākais septembra darbs ir teologa Dr.theol. Jura Rubeņa jaunākā grāmata “Viņa un Viņš” . Šis jaunums strauji iekaroja lasītāju sirdis un prātus. Tas ir pamatoti, jo sešu gadu laikā tapusī e-grāmata nav tikai teorētisks apcerējums, bet gan autora pieredzes un atziņu pieraksts, cenšoties saprast sevi un attiecību dziļumus, jo tikai caur attiecībām cilvēks kā spogulī ierauga pats sevi un savas nepilnības.

Otrajā vietā ir Katrīnas Teilores romāns “Daringemhola. Atgriešanās” , kas ir lasītāju iecienītās triloģijas par Daringemholu trešā grāmata. Bens Sterlings atgriežas Daringemholā, lai mēģinātu glābt muižu no ūtrupes. Vai viņam tas izdosies?

Neviens mēneša tops vēl nav izticis bez kāda kriminālromāna vai trillera. Šoreiz godpilno trešo vietu ieņem Jū Nesbē spriedzes pilnais trilleris “Dēls” par atriebību Oslo korumpēto aprindu nežēlīgajā hierarhijā.

Ceturtajā septembra topa vietā atrodas vācu rakstnieces Ellenas Bergas izklaidējošais romāns “Tu man arī” . Šis romāns lieliski uzlabos omu tumšajos rudens vakaros un, iespējams, pat noderēs ierosmei mainīt savu dzīvi!

Ir skaidrs, ka sācies skolas laiks, jo topa piektajā vietā ir ierindojusies Līgas Sausiņas “Bioloģija vidusskolai. 12. klasei. Skolotāja grāmata” . Šī e-grāmata ir bioloģijas skolotāju palīgs mācību vielas apguves procesa organizēšanā.

Trešo mēnesi pēc kārtas lasītāko e-grāmatu topu neatstāj vēl viena Jū Nesbē e-grāmata – “Tarakāni” . Tas ir aizraujošs kriminālromāns par nepārspējamo inspektoru Hariju Holu. Šoreiz noziegumam pa pēdām detektīvam nāksies doties līdz pat Taizemei. E-grāmata ieņem sesto topa vietu.

Septembra topa septītajā vietā nokļuvis Toma Kreicberga darbs “Lopu ekspresis” . Šajā romānā paralēli rit divas sižeta līnijas – viena aizved lasītājus uz 20. gadsimta ulmaņlaiku Latviju, otra iepazīstina ar 21. gadsmita Ņujorkas straujo dzīves ritmu. Kas varētu vienot šīs divas tik atšķirīgās pasaules?

Lūsindas Railijas jaunā grāmatu cikla pirmā daļa “Septiņas māsas. Maijas stāsts” atrodas astotajā vietā. Tā ir brīnišķīga ģimenes sāga par savu sakņu meklējumiem, mīlestību un zaudējumiem, kas aizvedīs lasītājus no Šveices līdz pat tālajai Brazīlijai.

Devītais lasītākais darbs septembrī ir Džeimsa Osvalda kriminālromāns “Dabiskā nāvē” . Nesen policijā darbu uzsākušais inspektors Maklīns cenšas saprast, vai vairākas nesen notikušās slepkavības varētu būt saistītas ar kādu neatklātu noziegumu.

Septembra topu noslēdz amerikāņu rakstnieka Džona Grišama romāns “Firma” , kas vēsta par jurisprudences pasaules tumšo pusi. Šis ir romāns, kas nesis tā autoram pasaules slavu, tas vairākas reizes ir ticis ekranizēts un angļu valodā piedzīvojis 119 izdevumus. Ja vēl neesi lasījis, noteikti to izdari!

Apple iBooks septembra lasītākās e-grāmatas bijušas Jū Nesbē trilleris “Dēls” , Dāvida Lāgerkranca sarakstītais Stīga Lārsona Millennium sērijas turpinājums “Meitene zirnekļa tīklā” un vēl viena Jū Nesbē e-grāmata “Tarakāni” .

Septembrī e-grāmatu abonēšanas servisa Fabula lasītākās e-grāmatas bijušas Sallas Simukas Sniegbaltītes triloģijas pirmā daļa “Sārta kā asinis” , Šarlotes Linkas spriedzes romāns “Lapsas ielejā” un Treisijas Gērvisas-Greivsas romāns “Uz salas” .

 

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Fabula.im

Apple iBooks

Augusta e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem