Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Harija Hola autors piedāvā spriedzes pilnu psiholoģisko romānu par atriebību Oslo korumpēto aprindu nežēlīgajā hierarhijā...


Visu mūžu viņam ir melojuši
Un Sonijs vēlas atriebties
Par Jebkuru cenu...

Sonijs Lofthuss cietumā ir pavadījis gandrīz pusi dzīves, izciešot sodu par noziegumiem, kurus nav izdarījis. Kā samaksu viņš saņem nepārtrauktu heroīna piegādi, un daudzi ieslodzītie iet pie viņa kā pie Budas izsūdzēt grēkus.
Pirms vairākiem gadiem Sonija tēvs, negodā kritis policists, izvēlējās izdarīt pašnāvību, nevis atbildēt likuma priekšā par nodarīto. Tagad Sonijs ir korupcijas pašā epicentrā – starp cietuma darbiniekiem, policiju, juristiem, izmisušu mācītāju... Un ikkatrs no tiem ir ieinteresēts, lai Sonijs mūždien būtu narkotiku reibumā un nekad nepamestu cietuma sienas.
Kad Sonijs uzzina šokējošo patiesību par savu tēvu, viņš izbēg no cietuma un sāk vajāt cilvēkus, kuri ir atbildīgi par tēva negodu. Tomēr arī Sonijs pats tiek vajāts, turklāt ienaidnieku ir vairāk, nekā kāds spēj tos saskaitīt. Un paliek vismaz divi neatbildēti jautājumi: kurš atradīs Soniju pirmais un ko Sonijs, iedzīts stūrī, darīs?

Jū Nesbē, norvēģu rakstnieks, visā pasaulē pazīstams ar saviem kriminālromāniem par Harija Hola izmeklētajiem noziegumiem. Tomēr Jū Nesbē sarakstījis arī vairākus trillerus, kas ir tikpat spriedzes piesātināti un biedējoši kā iepriekšējie darbi.

No norvēģu valodas tulkojis Ilmars Briška.


Jū Nesbē trilleris “Dēls” ir meistardarbs un lasītājam izraisa patiesi satraucošas emocijas... ar biedējoši ļauniem noziedzniekiem un poličiem – tieši tā, kā jūs jau būsiet gaidījuši no šābrīža labākā norvēģu kriminālromānu autora...
The New York Times Book Review

Asiņaina atriebība, konkurentu medības un nesaudzīgs atklājums par mūsu – cilvēku – sugu. Jū Nesbē ir skandināvu kriminālromānu karalis.
Richmond Times Dispatch

Meistarīgi būvēts darbs, kas rūpīgi iedziļinās tādās grūti definējamās tēmās kā grēks, atpestīšana, mīlestība, ļaunums. Viens no Jū Nesbē labākajiem, dziļākajiem un pārliecinošākajiem darbiem.
Kirkus Reviews

Romāns “Dēls” ir tik spriedzes pārpilns un savā varā pakļaujošs, ka lasītājs patiesi jūtas kā pielīmēts pie grāmatas, līdz nav pāršķirta pēdējā lappuse, bet tas jau nav nekāds jaunums, runājot par Jū Nesbē darbiem... Pārsteidz Nesbē ideju bagātība un rakstnieka patiesā ieinteresētība izpētīt, kas tad cilvēku padara ļaunu.
Daily Style, Austrālija

Sižeta attīstības ātrums ir pirmais, kas ienāk prātā, domājot par Jū Nesbē jauno grāmatu, protams, pozitīvā nozīmē. Stāsts stiepjas un plešas kā tāda sarežģīta augstākās matemātikas formula ar daudziem nepazīstamiem tēliem šajā vienādojumā, un tomēr tas nekļūst mistisks vai pārspīlējošs savā izdomā... Jū Nesbē jau atkal ir izdevies!
Dagsavisen, Norvēģija

Augsta līmeņa spriedze un neierobežota brutalitāte. Sliktie zēni saņem, ko pelnījuši, un Nesbē ir vēl ciniskāks un tiešāks nekā iepriekš. Interesanti, ka romānā ir arī dažas mīlestības līnijas, mīlas stāstu aizmetņi, kas – teiksim, gandrīz – beidzas laimīgi...
Politiken, Dānija

Iesaki draugiem