E-grāmatu TOP 10, 2015. gada novembris

2015-11-29

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā, abonēšanas vietnē Fabula un Apple iBooks veikalā.

Solnys mieness, lapkritis, kasım, ноябрь. Novembris. Pasaulē daudzi atzīmē Visu svēto dienu, arī Latvijā. Pie mums beidzas veļu laiks, Mārtiņi tiek uzskatīti par ziemas sākumu. Šis vienmēr ir patriotiskākais gada mēnesis, jo 11. novembrī atzīmējam Lāčplēša dienu un 18. novembrī svinam Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu. Vai vairāk lasām patriotisku literatūru un šausmu stāstus? Iespējams. Tomēr novembra e-grāmatu tops liecina par to, ka lasītāju lasīšanas paradumus neietekmē svētki un pasaules notikumi. Romāni ir aktuāli gan vasarā, gan rudenī, ziemu gaidot.

Viņš grāmatu sāka rakstīt 2009. gadā, vairākas izdevniecības noraidīja viņa vēlmi publicēt šo darbu, tāpēc 2011. gadā viņš to bez maksas publicēja savā mājaslapā ar turpinājumiem. Nedaudz vēlāk tā bija pieejama Amazone Kindle versijā par 99 centiem. Tā kā šī grāmata guva milzu popularitāti lasītāju vidū, sarosījās izdevniecības, un 2014. gadā publicēja grāmatas drukāto versiju. Gadu vēlāk tapa arī filma ar Metu Deimonu galvenajā lomā. Endija Vīra populārais zinātniskās fantastikas romāns “Marsietis” ierindojas mūsu e-grāmatu topa pirmajā vietā.

Viņa ir angliete, kura pusi gada dzīvo izolētā kalnu ciematiņā Marokā, ilgus gadus strādājusi grāmatniecībā un ir sarakstījusi jau trīs romānus par Maroku. Džeinas Džonsones romānu “Sultāna sieva” e-grāmatu lasītāji ir novērtējuši un ierindojuši otrajā vietā.

Viņš nupat bija Rīgā, lai pastāstītu par spriedzes triloģiju un savu jaunāko grāmatu. Tā kā viņš pats ir strādājis policijā, arī grāmatu tematika ir līdzīga. Anderss de la Mote ar savu pirmo grāmatu par Dāvidu Saraku “MemoRandom” iekļuvis trešajā vietā.

Angliete, kura dzīvo namiņā mežā un raksta grāmatas par vēsturi. 2013. gadā publicētais darbs ir ieguvis balvu “Labākais vēsturiskais darbs”. Šarlotes Betsas e-grāmata “Garšvielu tirgotāja sieva” topa ceturtajā vietā.

Vācijā dzimusi žurnāliste, kuras darbs tulkots vairākās valodās un ne vienu reizi vien pabijis mūsu e-grāmatu topā. Ninas Georges “Lavandu istaba” piektajā vietā.

Visai pasaulei zināms varonis, sarežģītu noziegumu izmeklētājs, tomēr autors cits. Vai darbs ir tādas pašas meistarības pakāpes kā oriģināls? To vēlējušies uzzināt daudzi, jo Sofijas Hannas “Monogrammu slepkavības” novembrī sestajā vietā.

Angliete, kuras triloģijas pirmā grāmata radīja sensāciju visā pasaulē vēl pirms tās izdošanas. Sallijas Grīnas triloģijas otrā daļa “Mežonīgā puse” ir populārs, jo iekļuvis topa septītajā vietā.

Zviedru rakstniece, kuras smieklīgos un sirsnīgos romānus ir iemīļojuši lasītāji vairākās pasaules valstīs. Pirmais Osas Helbergas romāns latviešu valodā “Sonjas pēdējā vēlēšanās” uzreiz iekļuvis topa astotajā vietā.

Rakstnieks, kura romāns jau atrodams šī paša topa trešajā vietā. Andersa de la Motes triloģijas trešā daļa “burbulis [bubble]” devītajā vietā.

Romāns, kas pirmo reizi izdots jau 1985. gadā, ieguvis daudz balvu. Mārgaretas Atvudas romāns-distopija “Kalpones stāsts” noslēdz novembra e-grāmatu topu.

 

Novembrī Apple iBooks vietnē populāri kriminālromāni. Pirmajā vietā Sillas un Rolfa Berjlindi triloģijas noslēdzošā daļa “Melnā rītausma”, tai seko Jū Nesbē noslēdzošais romāns par Hariju Holu “Policija” un šī paša autora kriminālromāns “Atriebes dieviete”.

 

Abonēšanas vietnē Fabula pirmajā vietā ierindojies Jū Nesbē kriminālromāns “Spoks”, otrajā vietā atstājot Jusi Adlera-Olsena romānu “Lieta Nr. 64” un trešajā – vasarā tik populāro Lūsindas Railijas romānu “Lavandu dārzs”.

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Fabula.im

Apple iBooks

Oktobra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem