E-grāmatu TOP 10, 2015. gada oktobris

2015-11-01

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā, abonēšanas vietnē Fabula un Apple iBooks veikalā.

Oktobrī e-grāmatu lasītāji ir novērtējuši jaunākās Apgāda Zvaigznes ABC e-grāmatas un tās lasījuši tik aktīvi, ka oktobra lasītāko e-grāmatu top 10 veido tikai jaunākās e-grāmatas. Interesanti, ka puse no tām ir kādas sērijas e-grāmatas turpinājums!

Pirmajā vietā, neapšaubāmi, ilgi gaidītā un visu iecienītā Jū Nesbē kriminālromānu sērijas par Hariju Holu noslēdzošā daļa “Policija” . Ikvienam taču gribas uzzināt, kā šī lieliskā sērija, kurā latviešu valodā izdotas 7 e-grāmatas, noslēgsies. Izskatās, ka daudzi to jau zina.

Otrajā vietā romāns, kas izdots jau 1985. gadā, taču joprojām nav zaudējis savu aktualitāti – Mārgaretas Atvudas romāns-distopija “Kalpones stāsts” . Grāmata ir saņēmusi vairākas balvas un, kas ir vēl svarīgāk, milzīgu lasītāju atzinību.

Trešā lasītākā arī ir kādas sērijas, šoreiz – triloģijas –, noslēgums. Sāras Larkas ģimenes sāga “Maoru dievietes asaras” turpina stāstu par vairāku Jaunzēlandes ieceļotāju ģimeņu likteņiem.

Ceturtais ir austriešu rakstnieces Lilianas Fašingeres kriminālromāns “Nešķiramie” , kurā netrūkst spraigas darbības un pat dažu šausmu filmas cienīgu elementu.

Arī piektajā vietā ir kādas triloģijas e-grāmata. Andersa de la Motes spraigais virtuāli reālais stāsts par Henriku Peteršonu “[buzz] troksnis” guvis daudzu lasītāju atzinību, jo veikli savērptais sižets neļauj atslābt ne uz brīdi.

E-grāmatu tops turpinās uz tikpat kriminālas nots ar vēl vienu sērijas e-grāmatu. Sillas un Rolfa Berjlindi trešajā daļā “Melnā rītausma” labākajās skandināvu kriminālromānu rakstīšanas tradīcijās notiek dažādu tumšu noziegumu šķetināšana.

Starp šīm visām drūmajām un spraigajām e-grāmatām iekļuvusi arī pavisam citāda veida literatūra. Septītajā vietā Daces Rukšānes stāstu krājums “Mīlasstāsti”, kas no malas ļauj paraudzīties uz mūsu pasauli un mūsdienu sievietēm tajā.

Ritas Falkas jautrās kriminālromānu sērijas trešā e-grāmata “Cūkgalva al dente ierindojusies astotajā vietā. Tās nešpetnais humors ir žanram tik ļoti neraksturīgs, ka grāmatmīļi to lasa aizgūtnēm kā veldzējošu lietu pēc karstas, sutīgas dienas.

Devītajā vietā Deizijas Gudvinas kaislību pilnais darbs “Pūra mednieks” par Austrijas imperatori Sisī.

Un šo topu noslēdz Sofijas Hannas detektīvs “Monogrammu slepkavības” , kurā noziegumus izmeklē Agatas Kristi radītais un visu mīlētais detektīvs Erkils Puaro.

Apple iBooks  lasītāju vidū populārākā e-grāmata oktobrī arī bijusi Jū Nesbē “Policija”, šī paša autora darbs “Sniegavīrs” ierindojies trešajā vietā un septītajā atrodams kriminālromāns “Atriebes dieviete”. Otrajā vietā nokļuvusi zviedru autoru Sillas un Rolfu Berjlindi triloģijas trešā grāmata “Melnā rītausma”. Vēl e-grāmatu topā atrodama M. Atvudas “Kalpones stāsts”, D. Rukšānes “Mīlasstāsti”, K. J. Valgrēna “Ēnu vīrs”, S. Larkas “Kauri koka ēnā”, L. Dreižes “Deja ar nāvi” un S. Klārka “Ellīgs gads Parīzē”.

Abonēšanas vietnes Fabula lasītāji visvairāk lasījuši Stenlija Berouza e-grāmatu “Organisma attīrīšana”, kas pirmajā vietā. Tai seko Rūtas Šepetis romāns “Papīra sapņi” un Daces Judinas jaunākais kriminālromāns “Siers otrajai pelītei”.

 

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Fabula.im

Apple iBooks

Septembra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem