Apraksts

“Redziet, es pārdodu grāmatas kā zāles. Ir grāmatas, kuras der miljonam cilvēku. Dažas – tikai simtam. Un ir tādas zāles – pardon! grāmatas –, kuras sarakstītas tikai vienam vienīgam cilvēkam...Grāmata ir gan ārsts, gan zāles vienlaikus. Tā nosaka diagnozi un ārstē. Piemeklēt īstos romānus atbilstošajām kaitēm – tas ir veids, kā es pārdodu grāmatas.”

Uz sava skaisti atjaunotā kuģa Žans Pardū vada grāmatu veikalu vai, precīzāk sakot, “literāru aptieku”, jo viņam piemīt īpašas spējas dziedēt savu pircēju dvēseles sāpes.
Tikai pats sevi, šķiet, viņš nespēj dziedināt. Pagājuši jau divdesmit gadi, kopš Žanu pameta viņa dzīves mīlestība, atstājot vien vēstuli, kuru viņš tā arī nekad nav uzdrošinājies izlasīt... Līdz šai vasarai, kas visu maina. Un Žans ar savu “grāmatu kuģi” dodas uz Provansu, meklējot savu pagātni un mīļoto sievieti.

Nina George (dz. 1973) ir žurnāliste un vairāku bestselleru autore, viņas darbi ir izdoti daudzās pasaules valstīs. Romāns “Lavandu istaba” ir tulkots jau divdesmit septiņās valodās. Informācija par autori: www.nina-george.com

No vācu valodas tulkojusi Anita Muitiniece.


Lirisks romāns par mīlestību un dzīvi, draudzību un grāmatām. Nina George radījusi stāstu, kas iepriecinās lasītājus un ievedīs viņus brīnišķīgajā Provansas gaisotnē.
Fränkische Nachrichten

Nina George romānā “Lavandu istaba” stāsta par mīlestību, par literatūru, kas dziedē dvēseli, par tango Provansā... Šī ir viena no grāmatām, kas liek padomāt par cilvēku, kuram tā noteikti jāuzdāvina. Un par to jāsāk domāt, jau pirms esat pabeidzis lasīt, jo grāmata dara laimīgu. Un tai tik tiešām būtu jāatrodas ikvienas labas aptiekas plauktā.
Hamburg Morning Post

Vienlaikus sirdi sasildoša un sirdi plosoša grāmata. Ninas Georges emocionālā proza ne tikai lasītāju ved ceļojumā pa Francijas skaistākajām vietām, bet arī ievada grāmatu brīnumainajā pasaulē un rada līdzpārdzīvojumu visdažādākajām cilvēcisko jūtu izpausmēm. “Lavandu istaba” ir kā krāsu palete, kas ļaus izbaudīt atšķirīgas tekstūras un aromātus, un arī kā omulīgs klubkrēsls, kas lasītāju laipni uzņems savā klēpī, apveltot ar mīlestības atbrīvojošo spēku.
Čārlijs Lovets, rakstnieks

Jūs iemīlaties šajā grāmatā jau tāpēc vien, ka tajā stāstīts par grāmatu spēku. Kurš gan spētu pretoties domai par grāmatu kuģi Parīzē Sēnas krastā, kur Žans Pardū, grāmattirgotājs, klausot savai intuīcijai, katram klientam iesaka īsto un vienīgo grāmatu, kas tieši tajā brīdī atbilst lasītāja noskaņojumam – priekam vai skumjām. Un tikai vēlāk jūs saprotat, ka grāmata ir arī par mīlestību. Un dzīvi. Un zaudējuma sāpēm. Par visu, kas mums svarīgs.
Goodreads.com

Visu cieņu autorei Ninai Georgei, kura piedāvā stāstu, kas ir vienlīdz poētisks un apburošs. Romāns ir pārpilns ar lieliskiem citātiem par dzīvi un nāvi, bailēm un bēdām, draugiem un draudzību. Romāns “Lavandu istaba” ir kā jūsmīga atzīšanās mīlestībā literatūrai, un arī šo grāmatu var izmantot kā “pirmās palīdzības aptieciņu” visnegaidītākajiem dzīves notikumiem.
Rheinische Post

Lirisks romāns par mīlestību un dzīvi, draudzību un grāmatām. Nina George radījusi stāstu, kas iepriecinās lasītājus un ievedīs viņus brīnišķīgajā Provansas gaisotnē.
Fränkische Nachrichten

Iesaki draugiem