Didzis Kukainis: Barbara Kindiga "Joga nidra. Dziļās atslābināšanās pērle + CD"

2013-04-08

Apgāda Zvaigzne ABC izdotā Barbaras Kindigas brīnišķīgā grāmata "Joga nidra. Dziļās atslābināšanās pērle" mani uzrunāja tieši šī apakšvirsraksta dēļ. Es, kā mēs ikviens, ikdienā esmu strādājošs cilvēks, līdz ar to dabiski rodas nogurums, pastāvīga nepilnīgas izgulēšanās situācija un viss pārējais, kas no šī izriet, tostarp stress, saspringums un reizēm pat "uzvilkšanās" vietā un nevietā. Tieši šī visa dēļ mani šī nelielā, bet ārkārtīgi noderīgā un atpūtu sniedzošā grāmata arī "iekrita" sirdī...

Joga nidra, es teikšu, vairāk varētu būt aktuāla ikdienā strādājošiem cilvēkiem, jo šī grupa pamatā sastopas ar hronisku miega trūkumu. Protams, vēl arī noteikti jaunajiem vecākiem, kuriem naktis paiet nevis pilnvērtīgi guļot, bet gan uz maiņām esot pie mazuļa gultas.

Joga nidra tieši to arī nozīmē - joga miegs jebšu, kā es viņu jau esmu paspējis iedēvēt - "miega joga". Šis jogas veids faktiski no cilvēka neko daudz neprasa, vairāk gan sniedz un dod. Joga nidra tik tiešām ir dziļās atslābināšanās pērle, jo, kaut tikai klausoties grāmatai klātpievienoto disku, jau tu lēnām ieslīgsti relaksācijā... Joga nidra ir pavisam vienkārši praktizējama - guli uz matracīša un klausies norādījumus! Tam, protams, nevajadzētu grāmatu, vai ne? Grāmatā ir aprakstīti abi divi joga nidra veidi jeb atslābināšanās kompleksi, kuriem katram ir savs iedarbības veids un dziļums.

Piekopjot joga nidra ikdienā, jūs pamanīsiet pozitīvās pārmaiņas ikvienā savas dzīves jomā - vai tā būtu personīgā dzīve ar bērnu audzināšanu vai profesionālā dzīve un karjera, itin jebkurā dzīves sfērā pamanīsiet pozitīvas izmaiņas. Kā jau vēstīju, joga nidra ir efektīvs dziļās atslābināšanās paņēmiens, tomēr tam ir viena ļoti būtiska priekšrocība, kādēļ tā sāk kļūt par manu personīgo favorītu - ar šīs jogas palīdzību pusstundas laikā iespējams pilnīgi atpūtināt gan ķermeni, gan prātu, gan arī gūt emocionālu atpūtu. Un vēl - pie noteikuma, ka jogu nidra piekopjat regulāri, jūs jutīsieties tik labi atpūties, it kā būtu gulējis miegā trīs vai četras stundas.

Grāmatā ikviena lasītāja un topošā joga nidra praktizētāja rīcībā ir nodots un apkopots zināšanu kopums par šo jogas paveidu. Grāmatā ir sniegtas arī fona zināšanas, kas ir nepieciešamas joga nidra sniegtā labuma maksimāli efektīvai gūšanai. Tāpat šajā nelielajā, bet ļoti, ļoti funkcionālajā darbā ir sniegti arī praktiski padomi un vingrinājumi, kas noder joga nidra praktizēšanas laikā. Šī grāmata ir tik daudzfunkcionāla, daudzpusīga un ieintriģējoša, ka tā jātur būtu mājās ikvienam, lai pie rokas vienmēr būtu informācija par sevis uzlādēšanu ar jaunu enerģijas lādiņu, gūstot to no nodarbošanās ar jogu nidra.

Kā vēsta ļaudis, kas jau ir nodarbojušies un joprojām nodarbojas ar jogu nidra, tad tā ir kā investīcija, kas dod tūlītējus panākumus, jo tikai trīsdesmit minūšu nodarbība un cilvēks jūtas atpūties, spēka un pozitīvas enerģijas pilns. Tas ir tieši tas, kas ir nepieciešams gandrīz vai ikvienam no mums, kas strādā vai audzina mazos ziķerus, kas naktīs neļauj pilnvērtīgi izgulēties un uzkrāt spēkus jaunajai dienai!

Joga nidra un šī grāmata - pēc praktiskas izmēģināšanas un pirmajiem efektiem dodu tai 10 no 10 ballēm! Izcili!

Didzis Kukainis, didzis.weebly.com, 05.04.2013.