Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Savā ceturtajā grāmatā ceļotāja un blogere Zane Eniņa aicina iepazīt krāsaino, paradoksālo un sirsnīgo Āziju – reģionu, kas valdzina gan iesācējus, gan pieredzējušus ceļotājus. Atšķirīgā kultūra, daba un ēdieni piešķir piedzīvojumam eksotiku, cilvēku iedaba ļauj justies droši, bet draudzīgās cenas dod iespēju ceļot ilgāk vai pat pārziemot Āzijā. Tā ir vieta, kur izkopt kaulēšanās mākslu, apgūt motorollera vadīšanu, gulēt kopā ar skorpioniem, meditēt, dzert kokosriekstu sulu, ēst mango un darīt vēl milzums citu aizraujošu lietu.

Ceļotāja un sociālo mediju satura veidotāja Kristīne Virsnīte par šo grāmatu saka tā:

“Viena cilvēka aizraujošs piedzīvojums tūkstošiem kilometru prom no mājām, izzinot citādo. Zanes stāsts ir lasītāja iespēja doties ekspedīcijā, nepieceļoties no dīvāna, – brīžiem humora pilns, pasmejoties par situācijām un savu pieredzi, brīžiem spriedzē turošs, mudinot lasītāju auļot pāri lappusēm, lai ātrāk uzzinātu notikumu atrisinājumu. Vārdi, skaisti savirknējušies cits aiz cita kā bērnībā lasītas meža zemenes uz smilgas stiebra, gardi izstāsta, ko Zane redzējusi, domājusi un sajutusi.

Ceļošana ir lieliska iespēja doties pasaulē, krāt stāstus un dalīties ar tiem, ieraudzīt sevi citā perspektīvā. Bet arī šo stāstu uzklausīšana ir ne mazāk aizraujoša, jo ļauj nodomāt: “Es gan tā nedarītu,” – vai gluži pretēji: “Kaut es pats varētu to piedzīvot!” Vienu varu apsolīt droši: iepazinuši Zanes pārziemošanas pieredzi Āzijā, jūs vēlēsieties salikt mugursomā visnepieciešamāko un doties ceļā.”

Iesaki draugiem