Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

“Uz Aļasku un atpakaļ” ir Zanes Eniņas otrā grāmata, kas vēsta par ceļojumu ar auto, četros mēnešos šķērsojot Kanādu un ASV. Lasītāji varēs piedzīvot atkalredzēšanos ar vairākiem grāmatas “Nekaunīgais pingvīns” varoņiem un kopā sēdēt kempingos ar karstu ogļu pannu zem krēsla, šķērsot ziemeļu polāro loku, ķert foreles un kalnu skatus, kā arī iepazīties ar lāčiem un citiem ceļabiedriem. Lielāko daļu no teju 80 valstīm Zane ir apceļojusi vienatnē ar mugursomu plecos, bet šoreiz viņa dodas piedzīvojumā kopā ar humora pilno franču kulinārijas entuziastu kanādieti Rafaēlu.

“Jau otro pavasari man sanāk dzīvot Zanes grāmatās. Dzīvot, jo tieši tā arī notiek, atšķirot pirmās lapaspuses. Zane mani burtiski ieceļ savas mugursomas kabatā, ļaujot caur tās pogcaurumu just līdzi saviem piedzīvojumiem, un es paspēju gan nosalt, gan izsmieties, gan zeķi uzadīt. Aizverot grāmatu, ir sajūta, ka arī es pati esmu skaitījusi lāčus Kanādā un Aļaskā. Zane raksta tik dzīvi, ka vakaros, dzerot tēju un gatavojoties gulētiešanai, dzirdēju viņas balsi un domāju, kā tas bija – miljons zvaigžņu viesnīcā gaidīt ziemeļblāzmas brīnumu. Esmu pārliecināta, ka kopā ar Zani droši ietu sēņot un ne tikai, turklāt ir skaidrs, ka viņas kompānijā par kulināru izvirtību trūkumu sūdzēties nevajadzētu.
Šajā grāmatā Zane stāsta arī par draudzību starp vīrieti un sievieti, kuri tik ilgu laiku māk pavadīt kopā cieņpilni un viegli. Aizraujošs un īstuma pilns stāsts, kas iedvesmo ne tikai sapņot par tāliem ceļojumiem, bet arī paskatīties uz cilvēkiem citādām acīm, jo katram ceļā sastaptajam ir nozīme.”
Kristīne Garklāva, TV raidījumu vadītāja un ceļotāja

“Skaists, bezrūpīgs un viegls dzīves ceļojums. Apbrīnojami, cik Zanei tas sanāk nepiespiesti! Viņa burtiski aicina doties ceļā, ja vien tev ir pa spēkam nest mugursomu, ja esi brīvs un gatavs visam, ko sniegs diena. Lasot grāmatu, arī es satiku lāci, makšķerēju, gulēju teltī, gatavoju maltīti kopā ar dažādiem dēkaiņiem un piedzīvoju ziemeļblāzmas nakti. Tas ir ne tikai spilgts apraksts par piedzīvoto ceļojumā, bet arī lielisks stāsts par draudzību, cilvēcību un pasaules dažādību.”
Uģis Joksts, LTV žurnālists un raidījumu vadītājs

Iesaki draugiem