Apraksts

Sērijas “Profesore Jacino” grāmatā “Kur rodas saldējums?” izstāstīts un parādīts, kā no piena top saldais gardums. Lasītājs atklās, kādas izejvielas nepieciešamas saldējuma tapšanai, kā panākt, lai šīs izejvielas “sadraudzētos” un lai saldējums izdotos vienmērīgs pēc konsistences un nepārvērstos nebaudāmā ledus klucī. Saistoši ir uzzināt, kā notiek saldējuma iepildīšana vafeļu konusos, nocietināšana, iepakošana, uzglabāšana un, galvenais, kā saldējuma ražošanas gaitā noder visjaunākās tehnoloģijas.

Lasītāju apgaismos un izklaidēs profesore Jacino, runcis Bernards un saldējuma ražotnes eksperti.

Grāmatā iekļauti arī dažādi saistoši uzdevumi.

Noskenējot grāmatā ievietotos kvadrātkodus, iespējams izpildīt pašpārbaudes testu, aplūkot apsveikumu un noskatīties animācijas filmu “Kur rodas saldējums?”, kurā darbojas grāmatā iepazītie tēli.
Grāmatas autore Kristīne Jacino ir pārtikas inženierzinātņu doktore ar daudzu gadu darba pieredzi pārtikas ražošanā. Autore ir zīmola “Profesore Jacino” radītāja, izveidojusi uzņēmumu “Engineering for children” un tā ietvaros veido un attīsta daudzveidīgus, interaktīvus un izklaidējošus izglītības projektus bērniem.

Iesaki draugiem