Apraksts

Sērijas “Profesore Jacino” grāmatā “Kur rodas piens?” soli pa solim atklāts piena ceļš no gotiņas līdz mūsu virtuvei. Lasītājs noskaidros, ko ganāmpulks ēd, kā gotiņas tiek slauktas, kā pienu pārbauda un pārstrādā, kā to drošāk uzglabāt, ko iesākt ar tukšo iepakojumu, ko gardu no piena var pagatavot un, pats galvenais, kā visā piena ražošanas gaitā palīdz visjaunākās tehnoloģijas. Lasītāju apgaismos un arī izklaidēs profesore Jacino un runcis Bernards, lopkopis Jānis un piena tehnoloģe Marta.

Grāmatā iekļauti arī dažādi saistoši uzdevumi.

Noskenējot grāmatā ievietotos kvadrātkodus, iespējams izpildīt pašpārbaudes testu, aplūkot apsveikumu un noskatīties animācijas filmu “Kur rodas piens?”, kurā darbojas grāmatā iepazītie tēli.

Grāmatas autore Kristīne Jacino ir pārtikas inženierzinātņu doktore ar daudzu gadu darba pieredzi pārtikas ražošanā. Autore ir zīmola “Profesore Jacino” radītāja, izveidojusi uzņēmumu “Engineering for children” un tā ietvaros veido un attīsta daudzveidīgus, interaktīvus un izklaidējošus izglītības projektus bērniem.

Iesaki draugiem