Apraksts

Kikai Mikai ļoti patīk ceļot ar vilcienu, jo tajā notiek daudz kas neparasts. Un doties ceļojumā kopā ar tēti Kikai Mikai šķiet pavisam brīnišķīgi. Viņiem abiem ir tik daudz lielisku ideju, kā padarīt ceļojumu pasakainu!
Ilgi sēdēt uz vietas reizēm kļūst garlaicīgi. Bet garlaicība Kornēlijai nepavisam neiet pie sirds, tāpēc viņa aši izdomā, kā no tās atbrīvoties.
Šoreiz attapīgā Kika Mika kopā ar tēti sāk sacerēt pasaku. Tas ir tik aizraujoši, ka laiks skrien vēja spārniem, un pasaka izdodas tik neparasta, ka to klausīties sanāk arī citi pasažieri. Ir taču ārkārtīgi interesanti, kā viss beigsies!

Mani fascinē bērnu vērīgums: vienmēr un visur saglabāt uzmanību no matu galiņiem līdz pat papēžiem, lai uztvertu pasauli ar iztēles palīdzību un iepazītu visas tās iespējamās krāsas. Ir tikai jābūt uzmanīgam klausītājam, kopīgi jāļaujas savām radošajām spējām un jāizbauda spēle.
Psiholoģe Asta Blande

Grāmatā izstāstīts ne tikai aizraujošais Kikas Mikas piedzīvojums. Tajā iekļautas ceļojumu spēles un praktiski psiholoģes ieteikumi vecākiem, kas palīdzēs ne vien pārrunāt grāmatas notikumu, bet arī padarīt interesantākus savus ceļojumus.
Grāmata palīdz izkopt bērna emocionālo inteliģenci, attīstīt iztēli un bagātināt vārdu krājumu.

No lietuviešu valodas tulkojusi Marika Taube.

Iesaki draugiem