Apraksts

Dažas krāsainas pupas, kas brīnumainā kārtā pazudušas no Kikas Mikas kabatas, ir aizsākušas īstu dārza detektīvu.

Dārza gudriniece Dzeltenā ķerra uzaicināja Kiku Miku meklēt pazudušās pupas un kopā izpētīt augu pasauli. Piebāzušas degunus dobei, abas skaidro, kā uzdīgst sēklas un izaug dārzeņi. Kas dzīvo augsnē un palīdz augiem, un kas tiem traucē? Kāpēc puķes smaržo, un kā izaudzēt laimīgus garšaugus?

Kamēr viņas pēta augsni, pūš pieneņu pūkas un mēra dīgstu garumu, nesnauž arī kaķis Pirāts, bet vairāk par to, ko viņš dara dārzā, uzzināsiet, ieskatoties grāmatā.

Uzmanību! Gandrīz visiem, kuri izlasījuši šo grāmatu, rodas liela vēlme pēc pašiem sava zaļumu dārziņa, tāpēc esiet tam gatavi!

Lina Ļubertaite ir tīmekļa žurnāla "Dzeltenā ķerra" autore, YouTube kanāla veidotāja un modernu apzaļumošanas kursu organizatore. Lai gan tam ir grūti noticēt, bērnībā Lina par augiem zināja pavisam maz! Tāpēc viņa meklēja informāciju, interesējās un eksperimentēja. Tā Lina kļuva ne tikai par augļu un sakņu dārzu speciālisti un "puķu lietu" pārzinātāju, bet arī par visu augu labāko draugu. Kaut ko audzējot, var daudz ko piedzīvot, turklāt dažs labs atklājums var būt īpaši skaists vai... ļoti garšīgs. Varbūt kāda maza, krāsaina pupiņa rosinās arī tavu zinātkāri?

No lietuviešu valodas tulkojusi Marika Taube.

Iesaki draugiem