Apraksts

Stāstu krājums “Ellīgi skaisti noslēpumi” ir kā iztēles bagāta arhitekta projektēts dzīvojamais nams, kurā katra dzīvesvieta atšķiras no pārējām.


Te mājo raiba sabiedrība, un katrs no stāstu tēliem paver savas durvis un ļauj ieskatīties dzīvē, kas pārsteidz ar vienkāršību un reizē – nepārspējamu, spilgtu vienreizīgumu.

Savdabīgi vecļaudis, bērni, kuri savās mazajās rokās pūlas noturēt saites, kas vieno ģimeni, māte, kurai liegtas vecāka tiesības, – visu šo tēlu gaisīgi tvertie dzīves mirkļi attēlo veselas jūtu un emociju pasaules, kurās ir vieta gan saldmei, gan rūgtumam.
Kā dzīvē.

“Šajos stāstos nav iespējams neiemīlēties. Rutei Kārkliņai piemīt liels talants runāt par svarīgām, nopietnām un satraucošām tēmām bez skarbuma un dramatisma. Ko tādu spēj vienīgi cilvēks, kurš ir ne tikai prasmīgs stāstnieks, bet arī apveltīts ar dziļu empātiju un spēju sadzirdēt, uztvert un pārnest uz papīra vismaigākās dvēseles notis.”
Džena Andersone, rakstniece

Rute Kārkliņa (1989) ir rīdziniece – uzaugusi vietā, kur Maskačka satiekas ar Rīgas centru. Kopā ar vīru un bērniem jau vairāku gadu garumā darbojas kā audžuģimene, tādēļ īpaši tuvu izjūt sociālās atstumtības riskam pakļauto ģimeņu dzīves stāstus. Rute ir ieguvusi izglītību komunikācijas zinātnē, beigusi Literāro akadēmiju. “Ellīgi skaisti noslēpumi” ir autores pirmais stāstu krājums.

Vāka dizaina un ilustrāciju autore Linda Valere.

Iesaki draugiem