Apraksts

Melnā aita Mellene no pārējām aitām atšķiras tikai ārēji. Sirdī viņa ilgojas piederēt pie sava bara, kurā vadīt mierīgas dienas. Bet dzīvē viss pēkšņi sagriežas, Mellene nonāk strauju dienu virpulī un sava bara meklējumos sastopas ar visai dīvainiem ceļabiedriem. Melna aita, drosmīgs un kauslīgs zaķis, vilks veģetārietis – šī neiespējamā trijotne atrod kaut ko daudz nozīmīgāku par Mellenes ilgoto melno aitu baru. Viņi kopā atklāj, ko iesākt, ja negaidot esi kļuvis par citādo. Kā izdzīvot, nezaudējot savu būtību, spēt pasmieties par neveiksmēm un pat iemantot draugus.

Aija Lisovska ir rakstniece ar izcilu valodas izjūtu un prasmi nopietnajā saskatīt komisko. Ikdienā Aija ir IT speciāliste, un viņas stāsti ir kā spēles un animācijas filmas vienlaikus. Aija 2023. gadā saņēmusi LSM (Latvijas sabiedrisko mediju) lasītāju balvu par grāmatu “Dullā diena Dundurzālē”.

Marina Heniņa ir īsta burve – uz viņas rokas mājienu piepeši rodas lieli un mazi, amizanti un piemīlīgi radījumi, kas, šķiet, tūlīt atdzīvosies. Taču, kad vajag, dažs no tiem var arī parādīt asus zobus. Grāmatas “Melnā aita” attēlos un Marinas iztēlē varoņi dzīvojas viņas pašas pastaigu mežā.

“Lasot acu priekšā redzēju animācijas filmu, jau pirms bija tapuši zīmējumi. Bet tagad, iznākot grāmatai, ir izjūta, ka filma kļuvusi par īstenību. Ceru galvenos varoņus kādreiz sastapt Pierīgas mežā vai pie kādas purva laipas. Ceru? Nē, zinu, ka sastapšu! Novēlu, lai arī jūs iemīlat šo grāmatu tikpat stipri, cik es!”
Grāmatas redaktore

Iesaki draugiem