Apraksts

Meža vidū atrodas Dundurzāles ciems. Kādā ļoti lietainā dienā ar ciema iemītniekiem atgadās pavisam neparasti notikumi. Pazūd pūķa labākais draugs. Rūķis cīnās ar kreisās kājas lāstu un dzen pēdas lidojošam laupītājam. Pa to laiku vārnu bērns izvelk no upes mazu, slapju radījumu, bet sivēns no dubļiem – konfektes. Zaķu meiteni pārsteidz bubulis, bet āpsi – palīgā saucieni. Bet kāpēc kazai ir spārni? Un kurš sabojājis torti? Un kas tā par atbalsi, kas patiltē mēdās?

Sekojot grāmatas notikumiem, arī lasītājam radīsies daudz jautājumu, bet pamazām vien grāmatas varoņi sniegs atbildes.

“Dullā diena Dundurzālē” ir grāmata visiem tiem, kuriem tāpat kā autorei Aijai Lisovskai patīk stāsti, kuros iepītas mīklas, noslēpumi un negaidīti atrisinājumi. Šī ir autores trešā grāmata – nevis pasaciņa, bet pilntiesīgs romāns bērniem, un ikviens tajā var atrast detektīvžanra iezīmes, tomēr lasītājam un viņa vecākiem nav jāuztraucas – Dundurzālē nenotiek noziegumi, tā ir vieta labdabīgām mistērijām un pārsteigumiem, tāpēc arī grāmata saņēmusi šādu apakšnosaukumu: “Gandrīz detektīvs, kurā izmeklētājs būsi tu, lasītāj!” Jaunajam inspektoram lieti noderēs Renātes Loginas darinātās ilustrācijas – Dundurzāles karte, iepazīšanās atvērums un daudzi draiski zīmējumi, kuros var sameklēt gan lietiskos pierādījumus, gan izmeklēšanas pavedienus.

Par "Dullā diena Dundurzālē" Aija Lisovska nominēta Starptautiskajai Jāņa Baltvilka balvai (2023), saņēmusi LSM lasītāju balvu.

Iesaki draugiem