Apraksts

Dažādo otrklasnieka latviešu valodas apguvi tiešsaistē, izmantojot planšetdatoru vai datoru!

Šis materiāls ir paredzēts izmantošanai tiešsaistes platformā Māconis. Lai uzzinātu vairāk par šo platformu, klikšķini šeit!

Materiāls atbilst valsts pamatizglītības standartam (MK noteikumi Nr. 747).

Tiešsaistes mācību materiāls "Raibu raibā pasaule. 2. klase. Latviešu valoda 1" veidots saskaņā ar LR IZM apstiprināto mācību grāmatu “Raibu raibā pasaule. 2. klase. Latviešu valoda 1” (Vita Golubova, Iveta Ikale, Anita Lanka; Zvaigzne ABC, 2021). Mācību materiālu iespējams izmantot gan kopā ar grāmatu, gan arī neatkarīgi no tās. Lietotāju ērtībai uzdevumi sakārtoti divējādi – atbilstoši grāmatas nodaļām un pa tematiem.

Šis materiāls turpina tiešsaistes mācību materiālu komplektu pirmajai klasei, kas ar ļoti pozitīviem rezultātiem aprobēts 8 pilotskolās un bijis finālists Labāko Eiropas mācību materiālu balvas (BELMA) konkursā 2018. gadā. Platformā Māconis pieejams demo materiāls no 1. klases komplekta pirmās daļas.

Materiāls sastāv no interaktīviem uzdevumiem, kas veidoti tā, lai tie būtu viegli uztverami un ērti lietojami arī bērniem, kas tehnoloģijas ikdienā nelieto. Lai atvieglotu uzdevuma izpildi bērniem ar vājāku lasītprasmi vai mācīšanās traucējumiem, visiem uzdevumiem ir iespējams noklausīties uzdevuma nosacījumus. Materiālā iekļautie uzdevumi pēc to izpildes sniedz tūlītēju atgriezenisko saiti – iekrāsojas pareizās un nepareizās atbildes un skan attiecīgais skaņas signāls – un skolēns var labot uzdevumu, līdz tas ir izpildīts pareizi. Katras nodaļas pirmais uzdevums ir dialogs, kurā jāuzraksta savas domas, bet nodaļas beigās ir spēle, kas nostiprina apgūto. Visus uzdevumus var atstatīt un pildīt vēlreiz. Ar materiālu iespējams darboties gan klasē individuāli vai frontāli, gan mājās.

Šo materiālu priekšrocība – iespēja mācīties jebkurā vietā, kur pieejams internets. Izmanto to!

Sistēmas prasības
Datoriem: Apple Safari jaunākā un iepriekšējā versija; Google Chrome jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Mozilla Firefox jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Microsoft Edge jaunākā un iepriekšējā versija.
Planšetdatoriem: Apple iOS jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Safari vai Google Chrome; Android jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Google Chrome; Windows jaunākā un iepriekšējā operētājsistēmas versija ar pārlūku Google Chrome.
Sīkdatnēm jābūt atļautām.

Iesaki draugiem