Apraksts

Uldis Pīlēns – arhitekts un ilggadējs UPB holdinga dibinātājs un vadītājs, kurš Ziemeļvalstu Biznesa foruma veidotajā topā atzīts par vienu no izcilākajiem uzņēmējdarbības domātājiem Ziemeļeiropā, – atzīst, ka daudzkārt viņam tiek lūgta “veiksmes recepte”. Jābūt taču kādai burvju formulai, kas izskaidro, kādēļ UPB holdingā ietilpstošie uzņēmumi jau gandrīz 30 gadus ir konkurētspējīgi, veiksmīgi darbojas eksportā un nes to īpašniekiem peļņu! Tomēr ne receptes, ne burvju formulas nav. Ir ceļš. Tas ved cauri grūtībām, šaubām, meklējumiem, arī – prieka, radošas katarses un gandarījuma mirkļiem. Uldim Pīlēnam tas primāri ir pašizziņas, sevis pārvarēšanas un apziņas izaugsmes ceļš. Ja tu, jaunais uzņēmēj vai vadītāj, vēl tikai mēģini uztaustīt īsto virzienu dzīvē un uzņēmējdarbībā, arī tev varētu lieti noderēt grāmatas autora atziņas, kas izkristalizējušās vairāk nekā 35 gadus ilgā vadības darbā.

“Šo grāmatu es ieteiktu izlasīt ne vien jauniem (un ne tik jauniem) cilvēkiem, kuri sākuši uzņēmēja gaitas, bet arī mūsu valsts politiķiem un visiem, kas vēlas par tādiem kļūt. Šis nav tikai stāsts par veiksmīgu uzņēmējdarbību. Tā ir praktiska rokasgrāmata, autobiogrāfija un vienlaikus filozofisks skatījums uz norisēm sabiedrībā. Ulda Pīlēna pieredze un pārdomas noderēs ikvienam, kurš vēlas labāk izprast apkārt notiekošo un uzlabot savas dzīves kvalitāti.”
prof. emeritus Imants Resnis

“Šī iedvesmojošā un iedrošinošā grāmata ir paredzēta ne tikai vadītājiem, bet ikvienam cilvēkam, kas, atsaucoties noslēpumainajam nākotnes aicinājumam, uzdrīkstas pārspēt šodienas ierobežojumus. Uldis Pīlēns stāsta par izaicinājumiem, grūtībām un riskēšanu, pieņemot lēmumus, kas izriet no nākotnes, kura vēl nav saskatāma, bet jau jūtama gaisā. Tā ir grāmata par to, kā zināšanas sabalsot ar pieredzi un pragmatismu līdzsvarot ar intuīciju. Par to, kā māksla un dzīve plūsmā var palīdzēt labāk sajust zemi sev zem kājām. Īstu zemi. Dzīvi. Latviju.”
Dr. theol. Juris Rubenis

Iesaki draugiem