Izdota Ulda Pīlēna grāmata "(mans) uzņēmēja kods"

2018-11-26

Kā veltījums nākamajai Latvijas simtgadei Apgādā Zvaigzne ABC nākusi klajā UPB holdinga dibinātāja, arhitekta un Integrālās izglītības institūta dibinātāja Ulda Pīlēna grāmata “(mans) uzņēmēja kods”.

Uzņēmējs Ziemeļvalstu biznesa forumā atzīts par vienu no izcilākajiem uzņēmējdarbības domātājiem Ziemeļeiropā. Iedvesmu grāmatas tapšanai Uldis Pīlēns smēlies savā pieredzē, sev tuvu autoru grāmatās, dažādās konferencēs. Grāmatā "(mans) uzņēmēja kods" viņš dalās ar savām zināšanām biznesa vadībā, lai palīdzētu studentiem un topošajiem uzņēmējiem izprast un atrast ceļu uz veiksmīgu uzņēmējdarbību.

Pats autors atzīst, ka “tādas “veiksmes formulas” uzņēmējdarbībā patiesībā nemaz nav: Stīvam Džobsam ir sava, man – sava, jautātājam – savējā”. Grāmatā apkopota paša uzņēmēja pieredze un būtiskākās atziņas, kas gūtas, vairāk nekā 35 gadus darbojoties menedžmentā un uzņēmējdarbībā. Autors nedaudz dalījies arī ar personiskiem stāstiem par savu bērnību, studiju laiku Veimāras Bauhausa universitātē un, protams, veiksmēm un neveiksmēm, uzsākot gaitas biznesa pasaulē.

Vienlaikus grāmata arī iepazīstina ar dažādu pasaules līmeņa domātāju, uzņēmējdarbības teorētiķu un filozofu viedokļiem, kā arī ar dažādu speciālistu atziņām par uzņēmēju garīgās veselības un rīcībspējas saglabāšanu visa mūža garumā. Nozīmīga grāmatas daļa veltīta arī globāliem procesiem, kā arī mudinājumam aktīvi piedalīties neizbēgamo pārmaiņu procesos, lai nekļūtu par pārmaiņu iedzinēju, bet virzītāju.

Kā atzīst prof. emeritus Imants Resnis, “(mans) uzņēmēja kods” ir praktiska rokasgrāmata, autobiogrāfija un vienlaikus filozofisks skatījums uz norisēm sabiedrībā. Tā paredzēta jaunajiem (un ne tik jaunajiem) uzņēmējiem un dažādu jomu vadītājiem, kā arī ikvienam, kurš vēlas būt aktīvā dzīves pozīcijā un labāk izprast apkārt notiekošo. Dr. theol. Juris Rubenis pauž, ka “grāmata ir paredzēta ne tikai vadītājiem, bet ikvienam cilvēkam, kas, atsaucoties noslēpumainajam nākotnes aicinājumam, uzdrīkstas pārspēt šodienas ierobežojumus”.

Pieejama arī grāmatas elektroniskā versija .

Iesaki draugiem