Apraksts

Izmēgini šeit! Lūdzam ņemt vērā, ka izmēģināšanai piedāvātā materiāla uzdevumus nepieciešams atiestatīt, lai veiktu katru uzdevumu no jauna.

Dažādo pirmklasnieka latviešu valodas apguvi tiešsaistē, izmantojot planšetdatoru vai datoru!

Šis materiāls ir paredzēts izmantošanai jaunā tiešsaistes platformā Māconis. Lai uzzinātu vairāk par šo platformu, klikšķini šeit!

Materiāls atbilst valsts pamatizglītības standartam (MK noteikumi Nr. 747).

Tiešsaistes mācību materiāls "Raibu raibā pasaule. 1. klase. Latviešu valoda 1" veidots saskaņā ar LR IZM apstiprināto mācību grāmatu “Raibu raibā pasaule. 1. klase. Latviešu valoda 1” (Gita Andersone, Vita Golubova, Iveta Ikale; Zvaigzne ABC, 2020). Mācību materiālu iespējams izmantot gan kopā ar grāmatu, gan arī neatkarīgi no tās. Mācību materiāls ar ļoti pozitīviem rezultātiem aprobēts 8 pilotskolās.

Materiāls sastāv no interaktīviem uzdevumiem, kas veidoti tā, lai tie būtu viegli uztverami un ērti lietojami arī bērniem, kas tehnoloģijas ikdienā nelieto. Lai atvieglotu uzdevuma izpildi un trenētu lasītprasmi, visiem uzdevumiem ir iespējams noklausīties uzdevuma nosacījumus. Materiāls sniedz tūlītēju atgriezenisko saiti – ja atbilde ir pareiza, tā iekrāsojas zaļa, ja nepareiza – sarkana, un skolēnam parasti ir iespēja mēģināt vēlreiz. Pēc pareizi izpildīta uzdevuma skolēnu apsveic zaļš ābolītis, bet pēc pabeigtas nodaļas – skaļi aplausi.

Mācību materiālā iekļauta atsevišķa nodaļa rakstītprasmes apguvei. Tā satur 140 īpaši veidotus video, kuros precīzi parādīts, kā jāraksta dažādi burti un vārdi. Šeit aplūkoti visi latviešu valodas burti apguvei ērtā secībā, turklāt katrā nodaļā iekļautie vārdi ietver tikai iepriekš apgūtos burtus. Tādējādi skolēnam ir iespēja mācīties rakstīt sev atbilstošā tempā, bet skolotājs var nodrošināt, ka katram skolēnam ir pieejams paraugs.  

Ar materiālu iespējams darboties gan klasē individuāli vai frontāli, gan mājās. Skolotājs jebkur var aplūkot un novērtēt skolēnu paveikto – viss, kas nepieciešams, ir dators un internets.

Šo materiālu priekšrocība – iespēja mācīties jebkurā vietā, kur pieejams internets. Izmanto to!

Sistēmas prasības
Datoriem: Apple Safari jaunākā un iepriekšējā versija; Google Chrome jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Mozilla Firefox jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Microsoft Edge jaunākā un iepriekšējā versija.
Planšetdatoriem: Apple iOS jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Safari vai Google Chrome; Android jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Google Chrome; Windows jaunākā un iepriekšējā operētājsistēmas versija ar pārlūku Google Chrome.
Sīkdatnēm jābūt atļautām.

Iesaki draugiem