Apraksts

“Mīlestība, māksla, vēsture un Parīze – vai var vēlēties vēl kaut ko vairāk?”
Fine Books Magazine

Eiprila ir Sotheby's izsoļu nama eksperte, taču ne lietpratēja laulības krīzes jautājumos, tāpēc, uzzinājusi par vīra sānsoli, viņa ar lielāko prieku pamet Ņujorku un dodas uz Parīzi novērtēt kādā dzīvoklī uzietās senlietas.

Oho, plašajos apartamentos glabājas gan sarkankoka dīvāni, gan ziloņkaula statuetes un nefrīta vāzes, tomēr daudz lielāku interesi raisa portrets, kuru gleznojis Belle Époque slavenākais mākslinieks, un viņa valdzinošās modeles – Martas de Floriānas – dienasgrāmatas. Sākusi tās lasīt, Eiprila vairs nespēj apstāties, un pavisam nemanāmi stāsts par mēbelēm, svečturiem un apzeltītiem traukiem pārtop kaislību pilnā vēstījumā par iecienītas kurtizānes dēkām bohēmiskajā Parīzē 19. gadsimta beigās.

Cenšoties atklāt Martas vētrainās dzīves noslēpumus, Eiprila aizvien vairāk aizdomājas arī par sevi. Vai, ieviešot kārtību Parīzes dzīvoklī, viņa spēs sakārtot savu laulību? Un vai šajā jautājumā varētu palīdzēt satraucoši seksīgs franču jurists? Hmm, elegantajai mīlestības pilsētai ir atbildes...

No angļu valodas tulkojusi Agija Krasta.


Vive le “Dzīvoklis Parīzē”!
Booklist

Mišela Geibla (Michelle Gable, dz. 1974) ir amerikāņu rakstniece, kuras aizraujošie romāni iekarojuši lasītāju sirdis daudzās pasaules valstīs. Viņa ziedo rakstīšanai katru brīvo brīdi jau kopš desmit gadu vecuma, jo uzskata, ka tas ir vienīgais ceļš, kā kļūt par plaši pazīstamu autori. Mišelas Geiblas mājas lapa: michellegable.com

Mišelas Geiblas debijas romāns pārsteidz ar smalki izzīmētiem, prātā paliekošiem galvenajiem varoņiem un prasmīgi savītām sižeta līnijām. Tas ir aizraujošs un uzrunās plašu lasītāju loku, bet jo īpaši patiks tiem, kuri interesējas par slavenu vīriešu sievietēm. Sirsnīgi iesakām!
Library Journal

Sieviešu daiļliteratūras pasaule priecājas uzņemt savā pulkā rakstnieci Mišelu Geiblu. Romānā “Dzīvoklis Parīzē” mīlestība savijas ar neuzticību, pagātne – ar tagadni, veidojot brīnišķīgu lasāmvielu, kas liek ilgoties pēc nākamā autores romāna, tiklīdz aizšķirta grāmatas pēdējā lappuse.
Allison Winn Scotch, rakstniece

Romāna “Dzīvoklis Parīzē” sižets intriģējoši izlokās starp pagātni un tagadni, starp divu kaislīgu sieviešu dzīves stāstiem, mīlas dēkām un pārdzīvojumiem, turklāt pikantus akcentus tam piešķir Parīzes naktsdzīves ainiņu un mākslinieku pasaules kolorītie apraksti. Geiblas valoda ir pārliecinoša, droša un dzidra, bet vienlaikus arī emocionāli piesātināta.
Sophie Littlefield, rakstniece

Pagātne un tagadne saplūst neatdalāmā straumē, slavinot Belle Époque un franču romantiku. Piesaistoša lasāmviela par aizraujošu vēsturisku laikposmu un tā sievietēm.
Historical Novel Society

Mišelas Geiblas atainotā Parīze rada kaislīgu vēlmi ienirt un apmaldīties elegantajā mīlestības pilsētā, kur krustojušies abu romāna varoņu – Eiprilas un Martas – dzīves ceļi. Paralēli izklāstītie divu sieviešu stāsti, laika un vietas raksturojums, kā arī Geiblas asprātīgā valoda ir romāna lielākā vērtība.
The San Diego Union-Tribune

Iesaki draugiem