E-grāmatu TOP 10, 2015. gada jūnijs

2015-07-02

Jūnijs ir sestais mēnesis. Jūnijs ir ziedu mēnesis. Jūnijs ir vasaras mēnesis.

Jūnijā ir vasaras saulgrieži, kad gaisma svin uzvaru pār tumsu. Dienas ir garākas, ir vairāk laika atpūsties, strādāt, sauļoties, peldēties, ogot, pastaigāties. Ir vairāk laika dzīvot! Arī lasīt grāmatas.

Tāpēc šomēnes apvienotais Apgāda Zvaigzne ABC mājaslapas, Apple iBooks un Fabulas e-grāmatu tops ir vasarīgs, svaigs un iedvesmojošs.

Džeimsa Patersona e-grāmata ar intriģējošo nosaukumu “Kurš mirs pirmais” , kas aizsāk sieviešu detektīva kluba grāmatu sēriju, ir baiss, draudīgs un spriedzes pilns. Sanfrancisko tiek nogalināti jaunlaulāti pāri, un četras veiksmīgas un pievilcīgas sievietes izmeklē šos noziegumus. Grāmatu blogere Ruta (sienakaudze.lv) secina, ka šis detektīvs ir ļoti aizraujošs, interesants un sievišķīgs, neskatoties uz zināmu devu nežēlīgi asiņainu un brutālu slepkavības ainu.

Laikam jau nav nejaušība, ka absurdi smieklīgā e-grāmata “Neparastais ceļojums, kurā faķīrs iestrēga Ikea skapī” pagājušajā mēnesī bijusi populāra. Galvenais vaininieks varētu būt tās autors Romēns Puertolā, kurš maija beigās vairākas dienas ciemojās Rīgā un piedalījās dažādos pasākumos. Autora smaids, atraktivitāte, pozitīvisms un draudzīgums bija labākā reklāma grāmatai, kas ir tieši tikpat smaidīga, atraktīva un pozitīva. Blogere Happynorelle (happynorelle.wordpress.com) raksta, ka tā ir laba pludmales sezonas grāmata, kuru lasot var pasmaidīt, bet var arī aizdomāties par lietām, bet aizdomāšanās brīži nepadara kopīgo romāna noskaņu nomācošu.

Pasaulē iemīļotās īru rakstnieces Meivas Bīčijas romāns “Nedēļa viesu namā” ir reizē sirsnīgs un mūsdienīgs. Autores grāmatās atrodams viss, ko lasītājs gaida no labas grāmatas: negaidīti un asprātīgi atrisinājumi, raita valoda, spilgti personāži un cilvēkmīlestība. Tā kā vasara ir atvaļinājumu laiks, tad šī grāmata būs īsti laikā (tā apgalvo blogere Ruta): “Kad esi paņēmis atvaļinājumu, negribi īpaši lauzīt galvu par dzīves jēgu vai filozofiju, ļaujot to darīt grāmatas varoņiem.”

Sieviete skaistā seno laiku kleitā stāv jūras (okeāna?) malā. Virs galvas palma. Vai šāds vāks pats par sevi nevedina uz domām par vasaru, atvaļinājumu un laiskošanos? Tāpēc nav brīnums, ka Sāras Larkas triloģijas pirmā daļa “Maoru zelts” jūnijā bijusi viena no populārākajām.

Tikpat romantiska ir arī Džodžo Mojas e-grāmata “Pēdējā vēstule no mīļotā”, kas stāsta par zaudētu un atgūtu mīlestību.

Lai arī vasarai nepiedien nežēlīgas slepkavības un drūmi izmeklētāji, Jū Nesbē tomēr stāv tam pāri un ir iekļuvis topā ar savu nu jau septīto e-grāmatu sērijā par izmeklētāju Hariju Holu “Spoks”.

Īsteni vasarīgais Ninas Georges romāns “Lavandu istaba” ir grāmata par grāmatām, par literatūru un tās dziedinošo spēku ar darbības vietu skaistajā Provansā.

Jūnija populārāko e-grāmatu topā iekļuvis arī latviešu autora, psihoanalītiķa, psihoterapeita un psihiatra Arkādija Panca darbs “Sarunas par laimi”.

Vasarā teju ikviens pievēršas aktīvai atpūtai, tāpēc aktuāla kļuvusi Šerilas Streidas biogrāfiskā e-grāmata “Mežone” par patiesu avantūru Amerikas Rietumu piekrastē.

Jau otrā e-grāmata sērijā par galveno ciema policistu Franci Eberhoferu – “Nūdeļu blūzs” – ir mazliet citāds krimiķis. Neliels ieskats: “Kad vietējās skolas rektoram Hepflam uz mājas sienas kāds uzrakstījis “Mirsti, tu cūka!”, Francis tikai pasmejas un nofotografē uzrakstu kopā ar pārbijušos skolmeistaru. Pēc dažām dienām Hepfls ir pagalam, samalts zem vilciena riteņiem.”

 

E-grāmatas var iegādāties:
www.zvaigzne.lv

Fabula.im

Apple iBooks

Maija e-grāmatu TOP10 skaties šeit

Iesaki draugiem