Apraksts

Jusi Adlers-Olsens ir dāņu rakstnieks, kura radītie detektīvromāni par Q nodaļu pārdoti vairāk nekā 15 miljonos eksemplāru. Rakstnieks saņēmis arī vairākas literārās balvas, tostarp prestižo Glass Key un Haralda Mogensena balvu.

Līdz šim bīstamākās lietas izmeklēšana Q nodaļas vēsturē...

Piecpadsmit gadus vecais Marko Džeimsons ļoti vēlas kļūt par Dānijas pilsoni un apmeklēt skolu kā jebkurš parasts tīnis. Diemžēl viņa tēvocis Zola spiež bijušā čigānu klana bērnus doties ielās, lai ubagotu un zagtu. Kad Marko nejauši uziet nogalinātu cilvēku, kas pierāda Zolas saistību ar kriminālajām aprindām, viņš aizbēg no mājām. Tomēr viņam dzenas pakaļ un vēlas viņu apklusināt – uz visiem laikiem – ne tikai ģimenes locekļi vien...
Detektīvs Karls Merks cenšas izglābt zēnu un, sekojot Marko, atklāj pēdas, kas detektīvu aizved no Dānijas līdz pat Āfrikai, no naudas piesavinātājiem līdz bērniem karotājiem, no šķietami nelieliem pārkāpumiem līdz pašiem tumšākajiem un briesmīgākajiem noziegumiem.
“Marko efekts” ir piektā grāmata sērijā par Q nodaļu un Karla Merka izmeklētajām lietām.

No dāņu valodas tulkojusi Dace Deniņa.


Jusi Adlera-Olsena piektā grāmata par detektīva Karla Merka izmeklētajiem noziegumiem aizrauj tikpat spēcīgi kā iepriekšējie darbi. Šajā sērijas grāmatā jo īpaši iepriecina spilgti izzīmētās policistu personības un neizbēgamie savstarpējie konflikti, sastopoties līdzvērtīgiem pretiniekiem.
Publishers Weekly

Jusi Adlera-Olsena sarakstītās grāmatas par detektīvu Karlu Merku ir pārdotas vairāk nekā 15 miljonos eksemplāru visā pasaulē, un šis skaitlis ir apmēram trīs reizes lielāks par viņa dzimtās Dānijas iedzīvotāju skaitu. Jusi Adlers-Olsens līdz ar Stīgu Lārsonu, Heningu Mankelu un Jū Nesbē ir viens no nozīmīgākajiem mūsdienu skandināvu kriminālromānu rakstniekiem.
Huffingtonpost.com

“Marko efekts” ir patiesi aizraujošs stāsts par augstām likmēm, finanšu shēmām un izsekošanu, un slepkavību, un… Romāns kārtējo reizi apliecina autora meistarību. Q nodaļas lasītāji tiks iepriecināti!
Kirkus Reviews

Šajā grāmatā vienlaikus risinās vairākas spēcīgas sižeta līnijas un katra no tām ir lielas drāmas vērta. Atliek vien pabrīnīties, kā Jusi Adleram-Olsenam izdodas satīt šo kamolu, ne reizi nesamudžinot pavedienu.
Ārzemju literatūras redakcija

Iesaki draugiem