Raidījums "Dzīvīte", 2014. gada 22.maijs

2014-05-22

Raidījumā tiekamies ar Lotes autoriem laikā, kad viņi viesojās Rīgā.

Zinātkārā, attapīgā un draudzīgā sunenīte Lote ir labi pazīstama ne tikai viņas dzimtenē Igaunijā, bet arī pie mums – Latvijā. Par viņu tikušas uzņemtas animācijas filmas, un sarakstītas grāmatas, turklāt – pie mūsu netālajiem kaimiņiem Pērnavas pievārtē top arī Lotes piedzīvojumu tematiskais parks!

Lotes piedzīvojumu autori Janno Peldmā un Heiki Ernitss viesojās Rīgā, un Apgāds Zvaigzne ABC laipni aicināja visus lielos un mazos Lotes draugus uz tikšanos. Autorus iztaujāja dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš, kurš latviskojis visus Lotes piedzīvojumus un kura veikums ticis augstu novērtēts – viņam piešķirta starptautiskā Jāņa Baltvilka bērnu literatūras balva, kā arī Latvijas un Igaunijas ārlietu ministrijas tulkotāju balva.

Tikšanās laikā uzzinājām, kuram no autoriem ienāca prātā doma par Loti, kā tiek veidotas grāmatas un filmas, kas interesants un aizraujošs sagaida topošā tematiskā parka apmeklētājus. Viesim bija iespēja noskatīties arī fragmentiņus no filmām un drosmīgākie mēģināja izdibināt, vai autoriem padomā ir jauni Lotes piedzīvojumi.


Karstākie jaunumi par Zvaigzne ABC grāmatām raidījumā "Dzīvīte" katru ceturtdienu plkst. 9:00 kanālā LNT. Atkārtojums tās pašas dienas vakarā pēc plkst. 24:00.

Iesaki draugiem