Tikšanās ar režisoru Oļģertu Kroderu

2011-09-07

Valmieras integrētajā bibliotēkā (ViB) 2. septembrī, notika režisora Oļģerta Krodera grāmatas "Mēģinu būt atklāts" atvēršanas svētki.

Valmieras integrētajā bibliotēkā (ViB) 2. septembrī, notika režisora Oļģerta Krodera grāmatas "Mēģinu būt atklāts" atvēršanas svētki.

Valmieras integrētajā bibliotēkā (ViB) 2. septembrī, notika režisora Oļģerta Krodera grāmatas " Mēģinu būt atklāts" atvēršanas svētki.
Oļģerta Krodera grāmata par viņa dzīvi pirmoreiz tika izdota 1993. gadā, bet šobrīd ir bibliogrāfisks retums. Par godu režisora 90. jubilejai apgāds „Zvaigzne ABC” atkārtoti izdod režisora autobiogrāfisko darbu ar Valmieras teātra direktores E. Sniedzes priekšvārdu un O. Krodera režijas darbu un lomu hroniku.

„Bez Krodera Latvijas teātris 20. un nu jau arī 21. gadsimtā nav iedomājams. Viņa dzīve bez Latvijas un teātra – arī. „Visu, ko esmu pieredzējis, kas man ticis likts priekšā, vienmēr esmu vērojis no malas. Pat Ziemeļos. Es jūtos, it kā spēlētu kādu lomu izrādē, līdz ar to man nav nekā traģiska, ko nožēlot. Es skatos izrādi.” Un viņam diemžēl ir nācies būt klāt dažās lielākajās Latvijas 20. gadsimta izrādēs („un man bija baigi interesanti”, Kroders saka) – gan 1940. gada 17. jūnijā, kad Rīgā iebrauca padomju tanki, gan 1941. gada 14. jūnijā, kad viņam un viņa ģimenei četros no rīta stundas laikā bija jābūt gataviem nākamajiem savas dzīves gadiem prom no mājām. Kroders savām acīm ir pieredzējis gandrīz visu Latviju, jo ir tikai trīs gadus jaunāks par to.”
(Evita Sniedze)

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem