“Slepkavību klubs ceturtdienās” – bestsellers lieliskam garastāvoklim

2021-12-22

Grāmatas kā smaida un dzīvesprieka avots – jā, tās patīk daudziem. Tikko arī latviešu valodā iznācis angļu rakstnieka un komiķa Ričarda Osmana romāns “Slepkavību klubs ceturtdienās”, grāmata, kura šogad gozējusies visvairāk pirkto grāmatu TOP 10 gan Eiropā, gan ASV.

Sirsnīga, spirgta un asprātīga, šī ir grāmata, kas palīdzēs aizmirsties slikto ziņu jūklī, kopā ar neaizmirstamu kompāniju izmeklējot slepkavību. Ja jums patika “Simtgadnieks, kurš izkāpa pa logu un pazuda” un citi Jūnasa Jūnasona darbi, ja sirsnīgi smējāties, lasot Dž. K. Džeroma “Trīs vīri laivā…”, – noteikti ieprieciniet sevi ar romānu “Slepkavību klubs ceturtdienās” .

Elizabete, Džoisa, Ibrahīms un Rons mitinās smalkā senioru aprūpes ciematā un reizi nedēļā izklaidējas ar kriminālu mīklu minēšanu: pēta vecas, neatklātas krimināllietas un mēģina izskaitļot slepkavu. Kad savas mājas virtuvē tiek nonāvēts viens no ciemata attīstītājiem, biznesmenis ar neskaidru pagātni, kluba biedri ir sajūsmā – beidzot viņi varēs izmeklēt īstu slepkavību! Tiesa, policisti nemaz nesteidzas iesaistīt aktīvos vecīšus izmeklēšanas darbā, taču seniorus tādi sīkumi neapturēs. Pielietojot dažādus viltīgus trikus, viņi atrod sabiedrotos un ķeras pie darba… Izrādās, ka četri aktīvi seniori var paveikt gluži neticamas lietas – bet vai viņi pārspēs viltībā un izmanībā rūdītu slepkavu? Kurš ir šis slepkava un kāpēc viņš uzradies tieši šobrīd? Vai īpatnējais, taču superspējīgais pulciņš paspēs viņu notvert, kamēr vēl nav par vēlu? Veikli samiksēti notikumi, koši ieskicēti tipāži, izcili dialogi un daudzslāņains atrisinājums – emocionāls un literārs baudījums teju četri simti lappušu garumā. “Savā izcilajā debijas romānā Osmans miksē smieklus un slepkavības. Programmas nagla ir Osmana asprātīgais stils,” raksta izdevums “Publishers Weekly”.

Ričards Osmans (Richard Osman) ir angļu rakstnieks, komediants, televīzijas producents un raidījumu vadītājs. “Slepkavību klubs ceturtdienās” ir viņa pirmais romāns, kas pasaulē pārdots jau miljonos eksemplāru.

Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas tulkojusi Māra Poļakova.

Iesaki draugiem