“Pusnakts bibliotēka” – romāns, kurš iedvesmo!

2021-06-16

Iespējams, vismaz reizi mūžā esat vēlējušies, kaut varētu atsaukt kādu lēmumu vai notikumu, sākt visu vēlreiz no sākuma…

Brīnišķīgais britu rakstnieks Mets Heigs savā jaunajā grāmatā galvenajai varonei Norai dāvā šādu iespēju. Romāna sākumā Noras dzīve ir sasniegusi ļoti zemu punktu: viņas vienīgais draugs runcis Voltērs ir pakļuvis zem auto, depresija pieņemas spēkā, brālis ar viņu nerunā, turklāt Nora zaudē darbu. Kā lai pēc tā visa vēl gribētos dzīvot? Tā nu Nora dzīves pēdējā dienā nokļūst īpašā vietā: pusnakts bibliotēkā, kurā ikviena no daudzajām grāmatām ir kāda no dzīvēm, kuras viņa varētu dzīvot. Kamēr bibliotēkas pulkstenis rāda pusnakti, viņai ir iespēja izmēģināt dažādas iespējamās dzīves, no kurām kāda varētu kļūt par viņas īsto...

Kamēr Nora pielaiko un izmēģina dažādās dzīves versijas, no viņas nožēlām un vēlmēm pamazām izkristalizējas jautājumi – kā atrast “pareizās” izvēles un kā nodzīvot vislabāko dzīvi?

“Valdzinoša grāmata... Vīzija par neierobežotām iespējām, par jaunu ceļu izvēli, par jaunas dzīves sākumu, par visu citādo pasauli, kura mums kaut kur un kaut kā, pilnīgi neizprotamā kārtā, ir pieejama,” raksta “The New York Times”.

Un tiešām – šī ir grāmata, kura uzmundrina, sapurina un iedvesmo, aicinot pamanīt un iepazīt sevi un savas visbūtiskākās vēlmes, iedrošināties tās piepildīt un atbrīvoties no vainas sajūtas. Atbrīvojošs un ielīksmojošs stāsts!

Mets Heigs (Matt Haig, 1975) ir daudzpusīgs rakstnieks, vairāku bestselleru autors. Savos darbos viņš apraksta paša cīņu ar depresiju un iedvesmo citus mācīties dzīvot no jauna. Romāns “Pusnakts bibliotēka” ieguvis lasītāju un kritiķu atzinību, tostarp ieguvis 2020. gada labākās daiļliteratūras balvu Goodreads.

Latviešu valodā izdotas arī Meta Heiga grāmatas “Iemesli dzīvot tālāk”, “Piezīmes par nervozu planētu” un “Patiesā laumiņa”.

Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.

Iesaki draugiem