Meitene – hameleons

2020-04-22

Apgādā Zvaigzne ABC izdota ļoti īpaša grāmata “Meitene hameleons” – latviešu speciālistu un praktiķu Natālijas Morozovas un Tarasa Ivaščenko kopdarbs.

Tajā atspoguļota depresijas un robežstāvokļa personības traucējumu būtība. Grāmata iznākusi visai zīmīgā – pandēmijas – laikā un, kā zināms, krīzēs garīgā veselība var kļūt trauslāka.

Autori nopietno tēmu ir spējuši atainot ļoti aizraujošā veidā. Viņi slimības norisi un tipiskākās iezīmes liek izdzīvot literāram tēlam – Kaijai Klintij. Ar šādiem cilvēkiem mēs sastopamies ik dienas un pat nenojaušam, ko viņi pārdzīvo. Varbūt tikai viņu tuvinieki spēj aptuveni iztēloties šo traucējumu sagādātās ciešanas. Grāmatas mērķis ir vairot izpratni par depresijas un robežstāvokļa traucējumu norisi, terapiju un iespējām uzveikt vai sadzīvot ar šo slimību.

Autori saka: “Grāmatā atspoguļotās ciešanas ir grūti saprotamas un tik tikko izturamas, taču neizbēgamas cilvēkiem ar robežstāvokļa personības traucējumiem un depresiju. Mēs ceram, ka tie lasītāji, kuriem grāmatā analizētie jautājumi šobrīd ir aktuāli, saskatīs aprakstītās pieredzes universālo dabu un spēs drošāk un brīvāk par to runāt ar sev nozīmīgiem cilvēkiem kā arī meklēt speciālistu palīdzību, ja tā nepieciešama. Kaijas stāsta ietvaros aplūkojam arī dažādas gan efektīvas, gan mazāk efektīvas pašpalīdzības metodes. Ar Kaijas stāstu gribam apliecināt, ka pat depresijas un personības traucējumu gadījumā ir iespējams sasniegt gana stabilu psihiskās veselības līmeni un emocionālo stabilitāti.”

Grāmatā iekļauta arī noderīga izziņas informācija pacientiem un viņu piederīgajiem.

Grāmatas autori: Natālija Morozova ir sertificēta klīniskā psiholoģe, smilšu spēles un EMDR terapeite, krīzes intervences speciāliste. Specializējusies darbā ar klientiem, kuriem diagnosticēti neirotiski un personības traucējumi, depresija, kā arī ar klientiem akūtās krīzes situācijās. Strādā ar pieaugušajiem un bērniem. Vairāk informācijas  www.tavaiizaugsmei.com. Jaunumiem var sekot Facebook lapā "Tavai Izaugsmei".

Tarass Ivaščenko ir sertificēts ārsts psihoterapeits, speciālists psihosomatiskajā medicīnā, M.D. zinātniskā grāda pretendents RSU. Specializējies darbā ar pacientiem, kuriem diagnosticēti neirotiski un psihosomatiski traucējumi, depresija vai veģetatīvā distonija, kā arī ar pacientiem akūtās krīzes situācijās. Strādā ar pieaugušajiem un pusaudžiem. Vairāk informācijas  www.ivascenko.com

Pieejama arī e-grāmata.

Iesaki draugiem