E-grāmatu TOP 10, 2016. gada marts

2016-04-05

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā, abonēšanas vietnē Fabula un Apple iBooks veikalā.

Sērsnu mēnesis pagājis, pavasaris visubeidzot sagaidīts, sulu mēnesis klāt! Kā ierasts, atskatīsimies uz mēneša lasītākajām e-grāmatām.

Vispopulārākā, protams, ir vairākus gadus gaidītā un beidzot sagaidītā triloģijas “Millennium” 4. grāmata “Meitene zirnekļa tīklā” . Stāsts turpinās, galvenā varone ir tā pati meitene ar pūķa tetovējumu, meitene, kas spēlējās ar uguni, un meitene, kas izpostīja sirseņu pūzni, – Līsbeta Salandere. Mainījies ir tikai autors. Pēc Stīga Lārsona nāves zviedru rakstnieks un žurnālists Dāvids Lāgerkrancs uzņēmās šo smago pienākumu un sarakstīja romāna turpinājumu. Par to, vai viņam tas izdevies tikpat labs kā Stīga Lārsona pirmie trīs darbi, lasiet un spriediet paši.

Kriminālromāns, kas risina senus noslēpumus. Franču rakstnieka Mišela Bisī e-grāmata “Meklējot Spāri” martā bijusi otra populārākā. Tas ir psiholoģisks trilleris par nejaušībām, sakritībām un likteni. Nenoliedzami aizraujošs un spriedzes pilns darbs. Bet vai spēsiet atrisināt šo mīklu, pirms autors pasaka priekšā?

Izrādās, arī pusaudži ir cītīgi e-grāmatu lasītāji, jo Kīras Kesas triloģijas pusaudžiem 3. daļa “Prinča līgava. Vienīgā” iekļuvusi mēneša topa trešajā vietā. No trīsdesmit piecām meitenēm, kas ieradās pilī, lai cīnītos par prinča sirdi, ir palikušas vien četras. Kā atšķirt īstu mīlestību no viltus? Vai princis Meksons izdarīs pareizo izvēli?

Acīmredzot risināt smalkus noziegumus un piņķerēt sazvērestības patīk ne vienam vien, tāpēc ceturtajā vietā e-grāmatu topā ir Arno Jundzes jaunais un pagaidām latviešu pirmais kriptotrilleris “Bergs & relikviju mednieki” . Ceļojums laikā un telpā, neparasti notikumi, slepeni plāni, pakaļdzīšanās un humora deva. Šķiet, īstais romāns pirmajai pavasara saulītei.

Čīlē dzimušā prozaiķa un dzejnieka Roberto Bolanjo talantu apstrīdēt ir grūti. Romāns “2666” atzīts par viņa ievērojamāko veikumu. Daži pat atļaujas salīdzināt Bolanjo ar faraonu, kurš radījis šo “piramīdu”, kas nodrošinās viņam mūžīgu godu. Vai ir pat vērts muti dzisināt? Šī grāmata vienkārši ir jāizlasa.

Latviešu lasītāju iemīļotā rakstniece Lūsinda Railija aizsākusi vēl vienu ģimenes sāgu “Septiņas māsas. Maijas stāsts” . Pirmās grāmatas pamatā ir teiksma par Septiņu Māsu zvaigznāju. Vēsturiski fakti ir tik cieši savīti ar izdomājumiem, ka tikai ļoti cītīgs un zinošs lasītājs spēs tos atšķetināt.

Vai jūs piekristu uzzināt laimes un veiksmes noslēpumu, pret to dodot savu dzīvību? Visdrīzāk jau ne. Tomēr parīzietis Elans Grīnmors Lorāna Gunela romānā “Dievs vienmēr ceļo anonīmi” piekrīt. Burvīgs darbs par brīvību, dzīves iespējām un pašu dzīvi.

Marta e-grāmatu topā iekļuvusi vēl kāda ģimenes sāga, Sofijas Kaspari romāns “Koraļļkoka zemē” par skaisto un tālo Argentīnu.

Populārākā romānu rakstniece Zviedrijā ir populāra arī Latvijā. Simonas Ārnstedes darbs “Apmelotā” mēneša topā ir gozējies jau iepriekš.

Par vientulību, par laulībām, par personības tapšanu un literatūru. Džona Viljamsa izcilais, spožais, skaistais, viedais, neizsakāmi skumjais un elegantais romāns “Stouners” martā iekļuvis 10. vietā.

Arī Apple iBooks topā marta lasītākā e-grāmata bijusi D. Lāgerkranca “Meitene zirnekļa tīklā”. Otrajā vietā lasītāji ierindojuši Kīras Kesas triloģijas trešo daļu “Prinča līgava. Vienīgā”. Apple ierīču lietotāj ir novērtējuši Sieviešu detektīva kluba atgriešanos, tāpēc Dž. Patersona un E. Grosa kriminālromāns “Otrā iespēja” trešajā vietā. Vēl topā iekļuvuši divi Simonas Ārnstedes darbi – “Apmelotā” un “Nepakļāvīgā”; joprojām populārs ir Jū Nesbē, šoreiz lasītāji izvēlējušies romānus “Policija” un “Sniegavīrs”. Arī latviešu rakstnieks Arno Jundze ar darbu “Bergs & relikviju mednieki” bijis gana populārs, lai iekļūtu mēneša topā. M. Bisī aizraujošais kriminālromāns “Meklējot Spāri” atstājis iespaidu uz daudziem lasītājiem. Un spiegu stāsti cilvēkus ir fascinējuši vienmēr, tāpēc topā arī E. Lūkasa e-grāmata “Maldināšana. Līdz šim noklusētais stāsts par Austrumiem un Rietumiem. Spiegošana mūsdienās”.

Abonēšanas vietnē Fabula martā populārākā e-grāmata bijusi Kīras Kesas romāna pirmā daļa “Prinča līgava. Atlase”. Lasītāji iecienījuši pašmāju autores Daces Judinas darbus, tāpēc romāns “Tase melnas kafijas” otrajā vietā, bet jaunākais darbs “Siers otrajai pelītei” ceturtajā. Trešā lasītākā bijusi Māras Jakubovskas e-grāmata “Direktoriene”. Mēneša topā iekļuvis arī Džodžo Mojas romantiskais darbs “Pirms atkal tiksimies”, R. Dobelli “Skaidrās domāšanas māksla”, K. Mortones romāns “Noslēpuma glabātāja”, J. Adlera-Olsena kriminālromāns “Lieta nr. 64”, J. F. Zendkera mīlas stāsts “Tavu sirdspukstu dziesma” un N. Noihausas kriminālromāns “Sniegbaltītei jāmirst”.

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Fabula.im

Apple iBooks

Februāra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem