E-grāmatu TOP 10, 2015. gada aprīlis

2015-05-03

Nav nejaušība, ka Jū Nesbē jaunākais kriminālromāns latviešu valodā “Spoks” ir ieņēmis pārliecinošu pirmo vietu mēneša topā. Ne velti Jū Nesbē ir kronēts par labāko skandināvu kriminālromānu autoru, daži pat nebaidās “Spoku” nosaukt par labāko autora romānu. Ikviens, kurš atšķir šī romāna pirmo lapu, nespēj to aizvērt, līdz nav izlasījis pašu pēdējo. Jū Nesbē atzīst, ka šis romāns ir daudz personīgāks (Harijam Holem) un visdrūmākais no visiem līdz šim uzrakstītajiem. Viņš neviena cita romāna rakstīšanai nav veicis tik rūpīgu un detalizētu izpēti. Vairāk par grāmatu uzzini šeit

Ne mazāk populārs ir Sāras Larkas ģimenes sāgas, triloģijas otrais romāns “Kauri koka ēnā” . Tepat topā arī pirmā daļa “Maoru zelts” – septītajā vietā. Reti kuru neaizrauj vēsturiski notikumi, dzimtas likteņi, mīlestības līkloči un noslēpumi uz krāšņas dabas fona, sevišķi ja attēlotie dabasskati ir zemeslodes otrajā pusē – Jaunzēlandē.

Par ievērojamu gadsimtu, par dažādām eksotiskām pasaules vietām un dziļiem prāta nostūriem vēstī Elizabetes Gilbertes smalki niansētais un aizraujošais romāns “Visu lietu nozīme” , kas ieņem godpilno trešo vietu. Tas ir stāsts par tēva un meitas attiecībām, par neremdināmu zinātkāri un greznību, par mīlestību, kas atklāj jaunus apvāršņus.

Ceturtajā vietā kriminālromāns, skandināvu autora – šoreiz dāņu rakstnieka – Jusi Adlera-Olsena ceturtais romāns sērijā par Q nodaļu un izmeklētāju Karlu Merku “Lieta nr. 64” . Par pagātni, kas draud izpostīt tagadni.

Džodžo Mojas romantiskā e-grāmata “Pēdējā vēstule no mīļotā” stāsta par nejauši atrastu senu mīlestības vēstuli, kas pavisam citā gaismā atklāj arī galvenās varones Elijas dzīvi. E-grāmata aprīļa mēnesī bijusi piektā populārākā.

Tie, kas lasījuši Anitas Amirrezvani pirmo e-grāmatu “Ziedu asinis” , noteikti novērtēs un ir jau novērtējuši (sestā vieta!) romānu par 16. gadsimta Irānas galmu “Saulei līdzīgā” . Romāns par spēcīgām un gudrām sievietēm.

Astotajā vietā ierindojas skandināvu autora kriminālromāns. Šajā gadījumā somietes Lēnas Lehtolainenas romāns “Mana pirmā slepkavība” . E-grāmata vēstī par jauna vīrieša nāvi, kuru izmeklēt uzdots jaunajai policijas konsteblei Marijai Kallio. Lasītājs cītīgi seko līdzi, kā jaunā policiste atrisinās “savu pirmo slepkavību”.

Markusa Zusaka e-grāmata “Grāmatu zagle” ir par nacistisko Vāciju un nāvi, par mazo Līželi un žīdu dūru cīkstoni. Lielisks, savdabīgs un gana “smags” romāns devītais populārākais.

Šo topu noslēdz Zigmunda Freida 1899. gadā iznākušais darbs “Sapņa interpretācija” , kas ir aktuāls joprojām. Nozīmīgi, ka šis ir pirmizdevums latviešu valodā, iespēja kliedēt dažādus mītus un ļaut runāt pašam Freidam.

E-grāmatas var iegādāties:
www.zvaigzne.lv

FastrBooks.com

Apple iBooks

Marta e-grāmatu TOP10 skaties šeit

Iesaki draugiem