Dzīvnieku patversmes Ulubele un Apgāda Zvaigzne ABC akcijas „Ziemassvētku suņi” laikā mājās atraduši 37 suņi

2014-01-20

Rakstnieka, stāstnieka un suņu mīļa Viljama Brūsa Kamerona stāsts „Ziemassvētku suņi” svētku laikā apbūra Latvijas lasītājus, liekot notraukt ne vienu vienu sirsnībā radušos asaru.

Astoņi Ziemassvētku suņi dzīvnieku paversmē Ulubele Līčos Adventa laikā sāka gaidīt savu cilvēku. Dārziņu kooperatīvā zem pamestas būdas atrastā kucīte ar 7 mazuļiem kļuva par Brūsa Kamerona stāsta prototipu Latvijā. Kucīte tika nosaukta par Lusiju. Šādu vārdu savai varonei bija devis arī grāmatas autors.

Apgāds Zvaigzne ABC un Ulubele visiem, kuri svētkos atbrauca uz Līčiem, atbildīgi lēma un veda mājās kādu no patversmē mītošajiem suņiem, dāvāja šo jauko stāstu. Ziemassvētku un Jaungada laikā 37 suņi Ulubelē satika savu cilvēku. Divi no laimīgajiem bija Lusijas kucēni. Ģimene no Salaspils novada izvēlējās mājās vest pašu mazāko meitentiņu, savukārt uz Tūju aizbrauca pats lielākais un brašākais puika.

Kad pasaulē tika nosvinēta arī vecā jaunā gada atnākšana, mazajiem Lusijēniem palika 3 mēneši un viņi pirmo reizi kopā ar mammu devās izzinošā pastaigā Līču mežā. Četras māsas un brālis gluži kā Kamerona rakstītajā stāstā, centās aptvert visu jauno, ko ieraudzīja aiz savas dzīvesvietas durvīm. Mamma Lusija tai visā noskatījās ar lepnumu, ka varējusi izauklēt tādus brašuļus, bet reizē ar milzu gādību, ik pa laikam uzsaukdama, lai kāds neaizklīst pārāk tālu. Zvaigznes ABC komanda un Ulubeles cilvēki cer, ka mazajiem Lusijēniem, kuri augs par vidēji spēcīgiem suņiem un būs apveltīti ar skaistu, biezu rudas nokrāsas kažoku, pavisam drīz pakaļ atnāks viņa un tikai viņa cilvēks. Cilvēks, kurš ne tikai mīļos un lutinās, bet mācīs visas suņa gudrības.  

Ja Tu vēl neesi izlasījis Kamerona „Ziemassvētku suņus”, tad meklē grāmatu Zvaigzne ABC tirdzniecības vietās. Ja izlasot tev rodas vēlēšanās aizbraukt uz patversmi, tad Līčos Tevi gaida katru dienu. Viljams Brūss Kamerons raksta, ka patversmē suņi ir tik apjukuši un ir neizmērojama tā pateicība cilvēkam, kurš gatavs vest viņus mājās. Ulubeles komanda šīs ilgas redz dzīvnieku acīs, jūt viņu uzvedībā katru dienu. 180 suņi Līčos nezaudē cerību, ka kaut kur ir viņa un tikai viņa cilvēks un reiz tas atnāks un izvedīs pa vārtiem uz visiem laikiem.

Iesaki draugiem