Ilze Lipska: Sūzena Bleika "500 salātu receptes"

2011-11-24

Iekš apgāda Zvaigzne ABC tikko ir nākusi klajā jauna recepšu grāmata - 500 salātu receptes . Šķirstu to un domāju (pat sajutos tā, it kā būtu nevis drūmas ziemas sākums, bet gan pavasaris), ka varētu taču pārtikt no salātiem vien, tik daudzveidīgi tie ir, un tik sātīgi.

Manuprāt, tīri pamatoti zem virsraksta ar mazākem burtiem ir rakstīts: Visu laiku labākais salātu recepšu krājums. Lasot ievadu un nemaz netiekot pie receptēm, jau gribas iet uz virtuvi un gatavot, jo ievads ir tik iedvesmojošs, tajā ir dažādu produktu apraksti, kurus var izmantot salātos, dažādu salātu mērču veidi - tik izvēlies un liec kopā pēc izjūtas. 

Bet, kad jau atšķiram recepšu sadaļu, ticiet man, nākamās nedēļas ēdienkartē gribēsies iekļaut tikai un vienīgi salātus. Brokastīs Cēzara salātus (grāmata piedāvā 5 dažādus variantus),  Pusdienās siltie lēcu salāti (6 veidu receptes), Vakariņās makaronu salāti ar pupiņām un rukolas pesto (6 varianti) vai vistas gaļas salāti ar spinātiem un papaiju (arī sešas variācijas), un saldajā - Augļu salāti ar kokosriekstu pienu (piecos variantos). Un recepšu vēl ir gana daudz un dažādas, tās būs gan piemērotas ikdienas maltītēm, gan arī lai celtu svētku galdā. Sakārdināju? 

Šī būtu lieliska dāvaniņa Ziemassvētkos, kopā ar lielu šķīvi salātiem.

Ilze Lipska,  http://www.absolutsed.lv, 24.11.2011.

 

Lasītāju atsauksmes