Pirmā svaigēšanas recepšu grāmata latviešu valodā!

2011-05-02

Jaunākās ziņas no svaiguma pasaules: - mežu norās zied zaķskābenes!- dārzos ir sazēlusi spirgti zaļa virziņa un leknas nātres!- pļavās spoži dzeltenas zied pienenes!- pakšķēdamas spaiņos tek bērzu sulas!

Jaunākās ziņas no svaiguma pasaules:
- mežu norās zied zaķskābenes!
- dārzos ir sazēlusi spirgti zaļa virziņa un leknas nātres!
- pļavās spoži dzeltenas zied pienenes!
- pakšķēdamas spaiņos tek bērzu sulas!

Skaisti! Bet vai zināt, ka svaigo bagātību varat ne vien apbrīnot, bet arī ēst? Un ne tikai varat, bet tas pat ir jādara, ja vēlaties iegūt un saglabāt veselību, slaidu augumu un možu garu. Oponēsiet, ka neesat nekāds trusis un no zaļas zāles nepārtiekat? Nesakiet vis! Ieskatieties jaunajā Dženiferas Kornblītas grāmatā " Svaigēšana.Tas ir tik vienkārši" un augļu - dārzeņu stendiem vienaldzīgi paiet garām vairs nespēsiet. Pat ja esat zvērināts steika fans un pikniku nespējat iedomāties bez šašlika. Grāmatā dotās receptes var izmantot gan pamatēdienam, gan arī gardai piedevai dienišķajai šnicelei.

Jautāsiet: kāpēc jāēd vairāk svaigas pārtikas, ja tik gards ir čurkstošs cūkas cepetis ar kraukšķīgu garoziņu un šmorēti skābie kāposti? Lai tas paliek aukstajam laikam, kad organismam nepieciešams vairāk "degvielas". Pavasarī, vasarā un rudenī pamēģiniet to aizstāt vai vismaz papildināt ar plašo zaļumu, augļu un dārzeņu klāstu. Daudzām receptēm ir paredzētas arī variācijas, pievienojot ēdienam piemērotus termiski apstrādātus produktus. Šāda pieeja var noderēt tiem, kuri uz svaigēšanu vēlas pāriet pamazām, vai arī gluži vienkārši grib ieviest savā ēdienkartē svaigas pārmaiņas.

Pirmām kārtām, padomājiet par laika ietaupījumu. Lai pagatavotu kraukšķīgus, sulīgus un svaigus salātus 2 personām pietiks ar 10 - 15 minūtēm. Lai pēc gatavošanas un ēšanas sakoptu virtuvi nevajadzēs pat tik daudz. Patiesībā dažkārt jūs varēsiet pat iztikt bez virtuves.
Un kur nu vēl laiks, kas nebūs jāpavada "pūtinot" pieēsto vēderu.

Lai padarītu vienkāršāku grāmatā sniegto recepšu pagatavošanu, autore ir iekļāvusi nodaļu par ieteicamo virtuves aprīkojumu, kaut arī lielai daļai pilnīgi pietiek ar nazi, virtuves dēlīti un dažām izejvielām.

Otrām kārtām, svaigs ēdiens ir viegls, labi pārstrādājas, tajā ir visi organismam nepieciešamie vitamīni, minerālvielas, fitoncīdi, enzīmi un šķiedrvielas. Termiski neapstrādāta pārtika palīdz novērst dažādas slimības un aptaukošanos, palielina enerģiju un palēnina novecošanās procesu. Grāmatā publicētajās receptēs netiek izmantoti produkti, kuru lietošana saistīta ar deģeneratīvu slimību un svara pieauguma izraisīšanu, piemēram, sliktie ogļhidrāti (baltais cukurs un milti) un sliktās taukvielas (piesātinātie tauki un piesātinātās taukskābes).

Trešām kārtām, tas ir lēti! Salīdziniet paši: cik izmaksā kilograms gaļas? un cik salātu pušķis? cik elektrības vai gāzes tērējat gaļas vārīšanai? salātus nevāra!

Autore ir iekļāvusi arī nodaļu par pamata izejvielām un pat pārtikas preču sarakstu vienai svaigēšanas nedēļai!

Pietiek runāts! Grāmata padusē un uz tirgu pēc svaigiem gurķiem!    

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem