Elīna Zālīte: Šarlēne Harisa "Miris - līdz tumsai"

2011-11-15

Jā, jā, jā es jau atkal izlasīju grāmatu par vampīriem! Vampīri ir eksotiski, baisi, mitoloģiski, enerģiski tēli, kuri lasītājam ļauj domāt, ka šīs radības patiešām eksistē! Lasot šo grāmatu es pat apsvēru domu, kāda būtu mana dzīve ja vampīri patiešām eksistētu, un kāda būtu cilvēku dzīve, ja vampīri brīvi dzīvotu kopā ar visiem mirstīgajiem. Un nē, man nav apnicis lasīt grāmatas par vampīriem, tieši pretēji, es to dievinu!

Šarlēnes Harisas grāmata „Miris- līdz tumsai” bija ļoti pamācoša, noslēpumaini pikanta grāmata ar erotisku pieskaņu, es pat teiktu, ka nedaudz par daudz piedauzīga! Gultas ainas šajā grāmatā bija aprakstītas pat pārāk sīki un detalizēti, kas lika man justies neērti. Šī grāmata man iemācīja nebaidīties pat no nāves briesmām, kur nu par divnieku kādā no kontroldarbiem.
Grāmata ir par kādu mazpilsētas viesmīli Sūkiju Stakhausu, kurai piemīt telepātiskas spējas. Viņa spēj skaidri un gaiši nolasīt cilvēku domas. Sūkijai šī mazpilsēta nelikās īpaši interesanta, jo viņa visu par visiem iedzīvotājiem zināja, pat vismelnākos un tumšākos noslēpumus. Sūkijas dzīve izmainījās, kad vienu dienu pa bāra durvīm ienāca Bils- jauns, izskatīgs, tumšmatains puisis ar mirdzošu ādu. Bils bija vampīrs, to viesmīle Sūkija saprata uzreiz, taču to viņa nenoskaidroja ar telepātiskajām spējām, viņa sajuta šī vampīra esamību. Romāna turpinājumā gan Sūkija, gan Bils viens otru izglāba no nāves, tieši tas viņus abus satuvināja un izveidoja ciešu saikni.
Sūkija bija neizpratnē par to, ka viņa nespēj nolasīt vampīra domas, visu mūžu viesmīle bija ko tādu gaidījusi, gaidījusi savu īsto cilvēku, kuru viņa iepriekš nespēj paredzēt! Vai Bils bija šis vīrietis? Tomēr Bils nebija vienīgais kam iepatikās Sūkija, arī Sūkijas priekšniekam pret šo sievieti bija dziļas jūtas.
Grāmatas romantisko sižetu caurvij baiss, nāves pilns detektīvs, Sūkijas dzimtajā pilsētiņā tiek pastrādātas vairākas slepkavības. Kurš ir slepkava? Vampīrs vai kāds cilvēks? Sūkija cenšas pašas spēkiem atšķetināt šo slepkavību mezglu, lai pati izvairītos no slepkavas, bet vai viņai tas izdosies?
Grāmata patiešām ir izdevusies. Īsts detektīvcienīgs romāns, kurš katrā lasītājā radīs mazu vēlmi paredzēt notikumus uz priekšu. Grāmata ir intrigu un noslēpumu pilna. Dažbrīd man bija baisi lasīt, jo pat visnežēlīgākās ainas tika aprakstītas ārkārtīgi nežēlīgi (par to kā tika paveikts pats noziegums.) Īsta asinspirts!

VĒRTĒJUMS: 9/10

Elīna Zālīte, http://dgpyfrom.wordpress.com, 28.09.2011.

Lasītāju atsauksmes